Читај ми!

ИЗ ЧАСА У ЧАС

Нови ваздушни удари на Бејрут; ИДФ тврди да је ликвидираo команданта логистике Хезболаха

У Тел Авиву је обележена годишњица напада Хамаса на Израел, док је истовремено настављено међусобно ракетирање на Блиском истоку. Амерички државни секретар Ентони Бликен изјавио је да је време да се постигне споразум о прекиду ватре у Појасу Газе. Међународни комитет Црвеног крста саопштио је да је палестинска енклава за годину дана претрпела масовно разарање и дехуманизацију.

Нови ваздушни удари на Бејрут; ИДФ тврди да је ликвидираo команданта логистике Хезболаха Нови ваздушни удари на Бејрут; ИДФ тврди да је ликвидираo команданта логистике Хезболаха

За годину дана рата у Појасу Газе, страдало је више од 41.000 Палестинаца и око 2.000 Израелаца, док је судбина више од 100 израелских талаца и даље непозната. 

У дану комеморатавне церемоније у Тел Авиву, израелска војска је саопштила да је из Либана испаљено више од 130 пројектила на север те земље, као и да је оборена ракета лансирана из Јемена. 

Са друге стране, Израел је током јучерашњег дана наставио са нападима на Газу, Бејрут и југ Либанa, где је позвао становнике 20 насеља и градова на евакуацију.

Израелски премијер Бенјамин Нетанјаху, у међувремену, изјавио је да су прошли кроз страшан масакр пре годину дана, али да су "устали као народ, попут лавова", а амерички председник Џозеф Бајден рекао је да САД никада неће одустати од напора да се таоци врате кући.

Бајден је, такође, поводом годишњице разговарао са израелским председником Исаком Херцогом, док са израелским премијером Нетанјахуом није причао више од 50 дана, подсетили су израелски медији. 

И Хамас се тим поводом огласио, али поруком да је њихова операција у Израелу била "најуспешнија и најпрофесионалнија у модерној ери", истакавши да је судбина талаца везана за поступке израелске владе".

Амерички државни секретар Ентони Бликен изјавио је да је време да се постигне споразум о прекиду ватре у Гази, док је министарство финанасија САД увело нове санкције међународној мрежи за прикупљање средстава Хамасу.

За то време, Међународни комитет Црвеног крста саопштио је да је палестинска енклава за годину дана претрпела масовно разарање и дехуманизацију.

уторак, 08. октобар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи