Читај ми!

ИЗ ЧАСА У ЧАС

Најмање 24 погинулих у нападу на џамију у Гази; Нетанјаху: Израел има дужност да узврати ударац Ирану

Букти сукоб на Блиском истоку. Начелник Генералштаба израелске војске Херци Халеви изјавио је да ИДФ без предаха наставља са нападима на Хезболах у Либану. Комесар Уједињених нација за избеглице Филипо Гранди изјавио је да се Либан бори са ужасном кризом док се наставља бомбардовање израелских снага. Командант америчке Централне команде Мајкл Курила стигао је у Тел Авив.

Најмање 24 погинулих у нападу на џамију у Гази; Нетанјаху: Израел има дужност да узврати ударац Ирану Најмање 24 погинулих у нападу на џамију у Гази; Нетанјаху: Израел има дужност да узврати ударац Ирану

Серија ракета настављају да лете ка северу Израела и југу Либана.

Израелска војска саопштила је да је за седам дана убила око 400 оперативаца Хезболаха у Либану, а генерал Херци Халеви изјавио је да се напади на ту либанску групу настављају "без предаха".

Израел, такође, планира "озбиљан" одговор на ирански напад са више од 200 пројектила, док је шеф иранске дипломатије Абас Аракчи одговорио Тел Авиву да више не искушава Техеран.

Аракчи је, истовремено, истакао да ће Иран наставити да подржава групе отпора против Израела, а ирачки Исламски отпор саопштио је да је у знак потпоре извео "специфичне операције" дубоко на територији Израела.

Министарство здравља у Гази, које је под контролом Хамаса, у међувремену, јавило је да је од 7. октобра убијено 41.825 Палестинаца у израелским нападима на палестинску енклаву.

За то време, француски председник Емануел Макрон позвао је на прекид испорука оружја Израелу које се користи у конфликту у Појасу Газе, a комесар УН за избеглице Филипо Гранди изјавио је да се Либан бори са "ужасном кризом" док се наставља израелско бомбардовање.

недеља, 06. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи