Читај ми!

Прве реакције на потпредседничку дебату у САД - анкете оцењују да је Венс био бољи

Кандидати за потпредседника САД Џеј Ди Венс и Тим Волц имали су своју прву и вероватно једину шансу да у деведесетоминутној дебати покажу шта планирају да ураде ако уђу у Белу кућу. Какве су прве реакције на дебату?

Према анкети Си-ен-ена, Џеј Ду Венс кандидат са листе Доналда Трампа је победио са 51 одсто према 49 колико је остварио гувернер Тим Волц који је на листи Камале Харис, на пет недеља до избора.

По првим реакцијама у Америци, републикански кандидат Џеј Ди Венс се показао бољим него демократски кандидат Тим Волц на дебати потпредседничких кандидата.
Према анкети коју је обавио Си ен-ен по завршетку дебате, победио је Венс са 51 проценат према Волцових 49 процената.

Утисак је да и медији који су склони томе да лако критикују Републиканску странку овога пута сматрају да је победио Џеј Ди Венз — и да неки о томе говоре отворено, а други једноставно кажу да је Венс особа која има више искуства у дебатама.

Утисак свих је, такође, да је дебата протекла у културној и садржајној атмосфери, без неких већих директних суочавања сем по питању шестог јануара на Капитол хилу.

Са друге стране, још увек је питање хоће ли дебата направити неку разлику код бирача, посебно код неопредељених.

Неколико аналитичара каже да је Волц одговарио слабије на питања везана за Блиски Исток и његов боравак у Кини 1989, али да је био јачи у питањима здравствене заштите и абортуса.

Њујорк тајмс је ангажовао низ новинара да истовремено прате дебату и дају своје коментаре.

Сложили су се да је Венс имао бољу дебату и да није био неко ко бљује ватру, него да се понашао учтиво и да је интересантно хоће ли можда сада Доналд Трамп желети да има још једну дебату да не би Венс имао завршну реч.

Многи верују да је Волц имао слабији почетак, али да се побољшао током дебате, али да га је Венс ипак надмашио у низу одговора.

Један коментатор каже да је Волц имао најбољи моменат на самом крају дебате, али да после 90 минута гледаоци не обраћају више пуно пажње.

Неколико неопредељених бирача у Мичигену у првој реакцији каже да су пријатно изненађени што су кандидати често пружали подршку један другом у ставовима, и да није било оштрих напада.

Син Доналда Трампа, Доналд Трамп јуниор, је на Си-ен-ену одмах после дебате уживо рекао да је Венс био изванредан на дебати. Он је рекао да цене у самоуслугама у време кад је Трамп био на власти нису биле тако високе као што су сада и да се грађани Америке тада нису бринули због међународних конфликата. 

Председнички кандидати у међувремену настављају своје кампање.

Доналд Трамп држаће говоре пред својим присталицама у четвртак у месту Сагино, Мичиген, у петак у Фејетвилу, Северна Каролина, а у суботу се враћа у Батлер, Пенсилванија, место где је у јулу пуцано на њега.

Камала Хариc се обраћа присталицама у четвртак у месту Фокс Вели на северу Висконсина, а у петак говори у градовима Детроит и Флинт у Мичигену.

У свим случајевима реч је о посетама савезним државама са неопредељеним бирачима које су кључне за победу.

Ушли смо у октобар и до избора је сада остало непуних пет недеља.

среда, 02. октобар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи