Читај ми!

ИЗ ЧАСА У ЧАС

Претеће акције израелских авиона изнад Бејрута, Либанци у страху; ИДФ наставља операције у Појасу Газе

Сукоб Израела и Хамаса – 349. дан. Израелски авиони изводе звучне ударе, пробијајући звучни зид изнад либанске престонице Бејрута, током говора лидера Хезболаха. Либанци су у страху од ескалације сукоба, с обзиром на бројне жртве експлозија пејџера претходних дана. Израелске безбедносне снаге наставиле су операције у Појасу Газе, извршено је и више удара на југ Либана са циљем уништења људства и опреме Хезболаха.

Претеће акције израелских авиона изнад Бејрута, Либанци у страху; ИДФ наставља операције у Појасу Газе Претеће акције израелских авиона изнад Бејрута, Либанци у страху; ИДФ наставља операције у Појасу Газе

Либанско министарство здравља саопштило је да је 14 особа погинуло, а више од 450 је рањено у последњим експлозијама воки-токи уређаја широм Либана.

Портпарол мађарске владе Золтан Ковач навео је да компанија повезана са пејџерима који су експлодирали док су их користили чланови Хезболаха у Либану нема фабрику у Мађарској и да уређаји никада нису били на тлу те земље.

Генерална скупштина Уједињених нација усвојила је резолуцију која захтева од Израела да се повуче са окупиране палестинске територије у року од 12 месеци.

Израелски премијер Бенјамин Нетанјаху требало би да се обрати Генералној скупштини УН 26. септембра, истог дана када и палестински председник Махмуд Абас.

Министар спољних послова Јордана оценио је да Израел гура цео Блиски исток на ивицу регионалног сукоба одржавајући опасну ескалацију на неколико фронтова.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи