Читај ми!

Дуров: Телеграм ће заузети нови приступ према модерирању својих садржаја

Оснивач платформе Телеграм Павел Дуров изјавио је да ће та апликација заузети нови приступ према модерирању својих садржаја, као и да ће уклонити неке функције које су биле злоупотребљене за незаконите активности.

Посвећени смо да модерирање Телеграма из области критике претворимо у област похвале, саопштио је оснивач платформе Телеграм Павел Дуров на свом налогу.

Најавио је да ће та апликација уклонити неке функције које су биле злоупотребљене за незаконите активности.

"Док 99,999 одсто корисника Телеграма нема никакве везе са криминалом, 0,001 одсто укључени су у незаконите активности, што ствара лошу слику за целу платформу, стављајући интересе наших готово милијарду корисника у опасност", написао је Дуров на Телеграму.

Дуров је истакао да је због тога Телеграм ове године посвећен томе да изврши одређене промене у свом раду да би, како је навео, уместо критика почео да добија похвале, пренео је Ројтерс.

Дуров је приведен на париском аеродрому Бурж 24. августа, а осумњичен је за десет кривичних дела, укључујући и саучесништво у управљању онлајн платформом у циљу обављања незаконитих трансакција организоване групе, и могао би да се суочи са казном до десет година затвора.

Оснивач Телеграма је пуштен из затвора 28. августа уз кауцију од пет милиона евра, а забрањено му је да напушта француску територију и мора да се јавља полицији два пута недељно.

Дуров је прошле седмице стављен под француску званичну истрагу у вези са коришћењем Телеграма за превару, прање новца, дечју порнографију и друга кривична дела.

Француске власти издале се налоге за хапшење оснивача Телеграма, браће Павела и Николаја Дурова, 25. марта због оптужби које укључују саучесништво у поседовању, дистрибуцији и омогућавању приступа порнографским фотографијама малолетника.

субота, 07. септембар 2024.
25° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару