Читај ми!

Павел Дуров после хапшења: Телеграм није савршен, али није ни рај за анархију

Оснивач апликације за размену порука "Телеграм" Павел Дуров, у првој изјави након хапшења у Паризу, изјавио је да је француске власти требало да се прво обрате његовој комапанији са примедбама, а не да га ухапсе. Дуров истиче и да је помогао у борби против тероризма у Француској, односно у стварању "вруће линије" између те апликације и Париза, негирајући истовремено и тврдње да је апликација "рај за анархију".

Павел Дуров, у првој објави на Телеграму, објаснио је да су му француске власти након хапшења постављале "невероватна" питања, указавши да је актуелна пракса да земља која је незадовољна онлајн услугом поднесе тужбу против самог сервиса.

"Коришћење закона који су донети у данима пре него што су паметни телефони постојали за кривично гоњење извршног директора (онлајн сервиса) за злочин које су починила трећа лица на платформи коју он контролише, представља погрешан приступ", навео је Дуров.

Дуров је признао да, Телеграм није савршен, али је негирао било какву злоупотребу у вези са апликацијом.

"Потпуно су неистините тврдње у појединим медијима да је Телеграм некакав анархични рај. Сваки дан уклањамо милионе штетних постова и канала", указао је Дуров. 

Павел Дуров је приведен на париском аеродрому Бурже 24. августа, а осумњичен је за десет кривичних дела, укључујући и саучесништво у управљању онлајн платформом у циљу обављања незаконитих трансакција организоване групе и прети му затворска казна до 10 година.

Пуштен је из затвора 28. августа уз кауцију од пет милиона евра, али му је забрањено да напушта француску територију и мора да се јавља полицији два пута недељно.

Француске власти издале се налоге за хапшење оснивача Телеграма, браће Павела и Николаја Дурова, 25. марта због оптужби које укључују саучесништво у поседовању, дистрибуцији и омогућавању приступа порнографским фотографијама малолетника.

петак, 06. септембар 2024.
26° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару