ИЗ ЧАСА У ЧАС

ИДФ: Ширење војне операције у Гази ризикује животе талаца; САД: Тел Авив прихватио повлачење трупа са Филаделфијског коридора

Сукоб Израела и Хамаса – 334. дан. Бела кућа је саопштила да последњи предлог САД о прекиду ватре у Појасу Газе укључује повлачење израелске војске из густо насељених области дуж Филаделфијског коридора, на граници између палестинске енклаве и Египта, што је Тел Авив наводно прихватио. ИДФ је упозорио политичко руководство Израела да свако ширење војне операције у Гази ризикује животе талаца.

ИДФ: Ширење војне операције у Гази ризикује животе талаца; САД: Тел Авив прихватио повлачење трупа са Филаделфијског коридора ИДФ: Ширење војне операције у Гази ризикује животе талаца; САД: Тел Авив прихватио повлачење трупа са Филаделфијског коридора

Изасланик Израела у УН Дени Данон рекао је да ће се данас састати Савет безбедности на његов хитан захтев, ради званичне расправе о питању талаца које палестинска терористичка група Хамас држи у Гази.

Треће ноћи протеста у Тел Авиву демонстранти су се суочили са полицијом док су се окупили да захтевају договор о враћању Хамасових талаца кућама.

Шеф УН-а за људска права Волкер Турк позива на независну истрагу о извештајима да су терористичке групе у Гази погубиле шест израелских талаца чија су тела пронађена ове седмице.

Командант Хамаса који је предводио напад на Нетив Хасару 7. октобра убијен је у недавном ваздушном нападу на Појас Газе, потврдила је израелска војска.

Израелске снаге су убиле три особе, укључујући 16-годишњу Палестинку, на окупираној Западној обали, саопштио је Палестински Црвени полумесец у седмом дану акције ИДФ-а у Џенину и Тулкаму.

Антонио Гутерес, генерални секретар УН је описао је паузе у борбама између Израела и палестинских милитаната Хамаса у Гази како би се дозволило вакцинисање деце против дечије парализе као "редак трчак наде и хуманости у каскади ужаса".

Британска влада је донела "срамну одлуку" да суспендује део извозних лиценци за оружје намењено Израелу, рекао је израелски премијер Бенјамин Нетанјаху.

Израелска војска објавила је да је сружила километарски дуг Хамасов тунел у северној појасу Газе,а унутра су трупе пронашле оружје, електричну инфраструктуру и пругу за транспорт опреме.

Неколико противтенковских пројектила лансирано је из Либана на пограничну заједницу Араб ал-Арамше, наводи израелска војска.

С друге стране, ИДФ саопштава да је извела ваздушни напад на зграду у јужном Либану у Маркаби где је идентификована група оперативаца Хезболаха. 

среда, 04. септембар 2024.
28° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару