Читај ми!

Светски лидери на пријему у Јелисејској палати; Вучић са Макроном: Олимпијске игре симбол наде и фер-плеја

Пријем који је приредио председник Француске Емануел Макрон уочи отварања 33. Летњих олимпијских игара одржан је у Јелисејској палати у Паризу у част светских лидера и председника међународних организација. Међу сто одабраних званица био је и председник Александар Вучић, који је француском колеги рекао да су Олимпијске игре симбол наде, уједињења и надметања у духу фер-плеја.

Званице испред Јелисејске палате, поводом отварања 33. Летњих олимпијских игара, дочекао је Емануел Макрон са супругом Брижит.

Француски председник пожелео је добродошлицу светским лидерима.

"Драги пријатељи, добродошли", објавио је Макрон на мрежи Икс уз заједничку фотографију у Јелисејској палати.

Пријему је присуствовало 85 светских лидера, међу којима су, осим председника Вучића, премијер Грчке Киријакос Мицотакис, председник Бугарске Румен Радев, канцелар Немачке Олаф Шолц, прва дама Сједињених Америчких Држава Џил Бајден, председник Пољске Анджеј Дуда, председник Аргентине Хавијер Милеј, премијер Албаније Еди Рама, канцелар Аустрије Карл Нехамер, председник Камеруна Пол Бија, емир Катара шеик Тамим бин Хамед ел Тани, председник Мађарске Томас Шујок и многи други.

Било је присутно и 15 председника међународних организација, између осталих, генерални секретар УН Антонио Гутерес, председница Европске централне банке Кристин Лагард, председник Европског савета Шарл Мишел, председник Међународног олимпијског комитета Томас Бах и многи други.

Вучић захвалио Макрону на дочеку: Олимпијске игре симбол наде и уједињења

Председник Вучић захвалио је Емануелу Макрону на срдачном дочеку у Јелисејској палати.

"Олимпијске игре су симбол наде, уједињења и надметања у духу фер-плеја, стога смо пожелели спортску срећу свим нашим олимпијским тимовима, успешно надметање и много нових рекорда. Србија је поносна на своје спортисте који ће нас представљати на овом престижном такмичењу, а ја сам уверен да ће показати изванредне резултате, као што су то чинили и раније", написао је Вучић на Инстаграм налогу buducnostsrbijeav.

Председник је саопштио да је пријем у Јелисејској палати искористио за сусрете са европским и светским званичницима.

"Сви имамо заједничку жељу,да наши национални тимови остваре што бољи резултат. Верујем у Србију", написао је Вучић на Инстаграм налогу buducnostsrbijeav.

Председник Вучић изјавио је раније данас да очекује посету француског председника Београду у наредних 50 дана.

петак, 26. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару