Читај ми!

Форбс: Трамп богатији за милијарду долара после атентата; Бајден се извињава због насилне реторике

Доналд Трамп појавио се у Милвокију са завојем преко уха на националној конвенцији Републиканске странке пошто је званично постао кандидат за председника. Само два дана после атентата, богатство му је порасло за више од милијарду долара, објавио је Форбс. Бајден признаје да је било непримерено кад је позивао присталице да "Трампа погоде у центар" али је нагласио да је вербално насиље пре свега Трампов а не његов проблем.

Форбс: Трамп богатији за милијарду долара после атентата; Бајден се извињава због насилне реторике Форбс: Трамп богатији за милијарду долара после атентата; Бајден се извињава због насилне реторике

Трамп се појавио поред свог потпредседника, сенатора из Охаја Џеј Ди Венса. Венс је постао званични кандидат за потпредседника у понедељак, након што је Трамп саопштио своју одлуку.

Kандидат за потпредседника Доналда Трампа, сенатор из Охаја Џејмс Дејвид Венс позвао је на "потпуну истрагу" о покушају убиства бившег председника.

"Морамо да разумемо шта се догодило јер су очигледно направљене грешке“, рекао је Венс за Фокс њуз.

"На лице места дотрчали су припадници тајне службе. Ставили су своја тела и брзо су реаговали. То није оно што ме брине. Оно што ме брине је зашто је био стрелац 150 метара од председника Сједињених Држава?", рекао је Венс.

Венс је рекао да је играо мини голф са својом децом када се у суботу у Батлеру у Пенсилванији догодио покушај убиства.

"Моја прва реакција била је само да се помолим за њега. Био сам престрављен могућношћу да председник Трамп буде убијен, наравно, страшно, страшно, страшно. То би била светска историјска трагедија. Хвала Богу да је био добро”, поручио је Венс.

Како је рекао, не зна довољно о безбедносним протоколима, али истиче да је био маринац Сједињених Држава и додао да 150 метара није ни приближно довољно за безбедност.

Извор Си-Ен-Ена који је упознат са истрагом рекао је да су снајперисти били стационирани у згради где се наоружани мушкарац попео на кров и покушао да убије бившег председника Доналда Трампа.

Извор је рекао да локални снајперски тим потиче из јединице из округа Батлер.

Тим се, према извору, налазио на другом спрату и тако надгледао публику на митингу.

Доналд Трамп је на конвенцији Републиканске странке у Милвокију и формално именован за кандидата те странке на изборима за председника САД, а претходно је саопштио да је за свог кандидата за потпредседника изабрао сенатора Џејмса Дејвида Венса.

уторак, 16. јул 2024.
39° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару