Читај ми!

Трамп: Хапшење студената у Њујорку било је прелепо гледати

Бивши амерички председник Доналд Трамп изјавио је да је "било прелепо гледати" како њујоршка полиција упада у зграду Универзитета Колумбија коју су окупирали пропалестински демонстранти, називајући их "бесним лудацима и симпатизерима Хамаса".

Доналд Трамп је на скупу за председничку кампању у Висконсину оценио да је "Њујорк био под опсадом" и поздравио хапшење око 300 демонстраната на Универзитету Колумбија.

Демонстранти на универзитетима тражили су прекид ватре у Појасу Газе, прекид сарадње са израелским компанијама и амнестију за приведене студенте.

Више од 1.000 демонстраната ухапшено је током последње две недеље у кампусима у Тексасу, Јути, Вирџинији, Северној Каролину, Новом Мексику, Конектикату, Луизијани, Калифорнији и Њу Џерзију.

Неки припадници Републиканске странке оптужили су руководства универзитета да занемарују антисемитску реторику и узнемиравање на пропалестинским протестима широм САД.

Трамп је упозорио окупљене на скупу да ће њихови "градови и села прихватати људе из Газе", говорећи о ранијим наводима медија да администрација председника Џозефа Бајдена планира да прими избеглице из Газе у САД.

Трамп је у среду имао скупове у Висконсину и Мичигену, што су његови први већи скупови у кампањи од 15. априла, када му је почело суђење у Њујорку где се терети да је фалсификовао пословна документа тако што је глумици у филмовима за одрасле Сторми Данијелс, преко свог адвоката, платио 130.000 долара како не би јавно говорила о њиховој наводној афери.

Висконсин и Мичиген су иначе међу "колебљивим државама" које имају пресудан утицај на исход председничких избора, а у којима Републиканска и Демократска странка имају сличан ниво подршке, тако да у њима резултати избора нису предвидиви. 

петак, 17. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара