Читај ми!

Ормуски мореуз, иранско израњање америчке подморнице

Иранска морнарица приморала је америчку подморницу да изрони када је ушла у Залив, рекао је у четвртак за државну телевизију командант иранске морнарице Шахрам Ирани, у најновијем извештају о конфронтацији између иранских и америчких снага.

Ирани је рекао да се америчка подморница приближавала док је била потопљена, али да ју је иранска подморница "Фатех" открила и извела маневре како би је натерала да изрони током проласка кроз Ормуски мореуз.

"Ушла је у наше територијалне воде, али је исправила курс након упозорења", рекао је Ирани.

Према Иранијевим речима, америчка подморница је "дала све од себе, користећи све своје капацитете, да прође у потпуној тишини и без откривања".

"Свакако ћемо пред међународним телима пренети чињеницу да је нарушила нашу границу", истакао је Ирани.

Америчка морнарица саопштила је раније овог месеца да подморница "Флорида" са нуклеарним погоном и навођеним пројектилима делује на Блиском истоку као подршка Петој флоти, са седиштем у Бахреину.

Ројтерс је, како наводи агенција, послао захтев за коментар, али из америчке војске није било одмах одговора на Иранијеве примедбе.

Иранске и америчке снаге су имале бројне конфронтације у прошлости. Почетком априла, иранска морнарица је саопштила да је идентификовала и упозорила амерички извиђачки авион изван Залива.

Иран је 2019. оборио амерички дрон за који је речено да је летео изнад јужног Ирана.

уторак, 17. септембар 2024.
9° C

Коментари

Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Sažeto od Amazon produkcije
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи