Читај ми!

Стампедо током поделе хуманитарне помоћи у Јемену, погинуло најмање 78 људи

Најмање 78 људи погинуло је у стампеду у главном граду Јемена, Сани, када је, приликом поделе хуманитарне помоћи за празник Рамазан, дошло до хаотичне гужве.

Неколико људи је повређено, а 13 је било у критичном стању, јавила је телевизија Ал Масира коју воде Хути, позивајући се на директора здравства у Сани.

Стампедо се догодио током поделе добротворних прилога у последњим данима муслиманског светог месеца Рамазана, саопштио је портпарол Министарства унутрашњих послова које контролишу Хути.

Стотине људи окупило се у школи да прими донације, које су износиле 5.000 јеменских ријала, или око девет долара по особи, изјавила су за Ројтерс два сведока укључена у акцију спасавања.

На видео снимку који је телевизија објавила у апликацији за размену порука Телеграм види се гомила окупљених људи, док неки вриште и вичу и пружају руку како би били извучени на сигурно. Обезбеђење се, наводи Ројтерс, борило да успостави контролу.

Два трговца одговорна за организацију донација приведена су и истрага је у току, саопштило је министарство унутрашњих послова.

Побуњени Хути управљају градом Саном, од када су свргли владу пре осам година.

Ројтерс наводи да у Јемену већ осам година траје грађански рат у ком је погинуло десетине хиљада људи, који је уништио економију и гурнуо милионе у глад.

уторак, 17. септембар 2024.
9° C

Коментари

Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Sažeto od Amazon produkcije
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи