Француска државна секретарка на насловници Плејбоја – критике и подршка

Француска државна секретарка за социјалну економију Марлен Шијапа нашла се на удару критика након што се појавила на насловној страни часописа "Плејбој".

Француска државна секретарка на насловници Плејбоја – критике и подршка Француска државна секретарка на насловници Плејбоја – критике и подршка

Марлен Шијапа појавила се на насловној страни часописа Плејбој којем је дала интервју на 12 страница о правима жена и ЛГБТ особа. Сликана је у белој хаљини.

Ипак, њен потез наишао је на критике. Француска премијерка Елизабет Борн критиковала је Шијапу због насловнице, рекавши да то "није прикладно, посебно током овог периода“, пренела је БФМТВ позивајући се на извор близак премијерки.

У Француској је у јеку политичка и друштвена криза изазвана пензионим реформама које је покренуо председник Емануел Макрон упркос широком противљењу јавности.

Са друге стране, француски министар унутрашњих послова Жерал Дарманен стао је у одбрану Шијапе називајући је "женом са карактером“.

"Хтео сам да кажем да је Марлен Шијапа храбра политичарка која има карактер и стил који ми није близак, али га поштујем", рекао је Дарманен.

Шијапа: У Француској су жене слободне

Шијапа је одговорила на критике рекавши да ће свуда и увек бранити право жена да располажу својим телом.

"У Француској су жене слободне. Уз све дужно поштовање према конзервативцима и лицемерима", поручила је Марлен Шијапа на Твитеру.

Шијапа је дугогодишња заговорница женских права, а била је и државна секретарка за равноправност жена и борбу против дискриминације.

Током њеног мандата, усвојен је нови закон против сексуалног узнемиравања који омогућава изрицање новчаних казни на лицу места мушкарцима који дозивају, малтретирају или прате жене на улици.

среда, 18. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи