Читај ми!

Обновљен авио-саобраћај у Санкт Петербургу, до прекида дошло због неидентификованог објекта

Ваздушни простор у радијусу од 200 килиметара око Аеродрома "Пулково" у Санкт Петербургу, након једночасовне обуставе, поново је оспособљен за авио-саобраћај.

Летови на Аеродрому "Пулково" у Санкт Петербургу били су привремено обустављени, према извештајима руских медија, јер је на небу изнад града уочен неидентификовани објекат налик дрону.

"Небо над Санкт Петербургом је отворено, сва привремена ограничења су укинута", наводи се у саопштењу, а преноси агенција Тас.

Забрана летова престала је да важи у 11.40 по локалном времену.

Портпарол Кремља Дмитриј Песков рекао је да је председник Русије Владимир Путин био обавештен о привременој забрани коришћења ваздушног простора над Санкт Петербургом, пренeo je Ројтерс.

Према непотврђеним извештајима руских медија, борбени авиони су били дигнути у ваздух да испитају ситуацију и нису ништа уочили, пренео је Ројтерс

Због ситуације у Санкт Петербургу били су одложени летови и на аеродромима Северозападног федералног округа.

Два авиона која су летела за Москву и Перм из Калињинграда морала су да се окрену изнад Балтичког мора због затварања ваздушног простора изнад Санкт Петербурга, наводи Тас.

Такође, одложена су два лета за Санкт Петербург са Аеродрома "Талаги" у Архангелску, а један лет са Аеродрома "Мурманск".

Од 12.50 по локалном времену, прва четири авиона, након укидања ограничења, слетела су на Пулково, укључујући авионе из Новосибирска и Истанбула.  

субота, 28. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи