Читај ми!

Држао ју је као таоца и водио са собом широм САД, побегла годину дана након отмице

Жена која је наводно отета пре скоро годину дана док је путовала широм САД, побегла је од свог киднапера, тако што је помоћ затражила на бензинској пумпи у Њу Џерзију, саопштиле су власти у петак.

Педесетседмогодишњи Џејмс В. Парило оптужен је да је држао жену против њене воље годину дана.

Жена је 7. фебруара потражила помоћ на бензинској пумпи у округу Берлингтон. Рекла је да је мушкарац држи у притвору, против њене воље, скоро годину дана, саопштила је канцеларија државног тужиоца.

"Чуо сам вику из своје канцеларије. Жена је утрчала у радњу која се налази у склопу пумпе те је закључала врата за собом. Била је потресена и плакала је. Рекла нам је да ју је мушкарац отео пре годину дана. Имала је подливе по врату. Рекла је да је раније испланирала како жели да побегне од отмичара баш тако што ће отрчати до бензинске пумпе и закључати се унутра", рекао је власник пумпе Боби Мејдан.

Додаје да је видео мушкарца како трчи иза жене, али када није могао да стигне до закључане бензинске пумпе, окренуо се и отишао.

Након тога, власник је позвао полицију, а Парило је ухапшен брзо након пријаве, 7. фебруара ове године.

"Џејмс Парило и жена су боравили у изнајмљеној соби око две недеље пре него што је успела да побегне након што ју је напао. Она је побегла из куће само у шортсу и кошуљи на 42 степена", рекао је државни тужилац.

Вишеструке оптужбе, чека суђење у затвору

Џејмс Парило се терети за отмицу првог степена, дављење другог степена и тешки напад.

"Такође, терети се за кривично дело ограничавања слободе кретања трећег степена. Осим тога, суочава се и с оптужбом трећег степена за опструкције током привођења те одбијање да дâ узорак ДНК на анализу.

Осумњичени ће се налазити у затвору округа Берлингтон до суђења.

"Ово је дубоко узнемирујући случај у којем је оптужени наводно држао жену против њене воље скоро годину дана, док је путовао с њом широм земље, пре него што је завршио овде у Њу Џерзију, одакле је успела да побегне", рекао је државни тужилац Метју Џ. Платкин.

Како су се упознали

Жртва и осумњичени упознали су се на бензинској пумпи у Новом Мексику фебруара 2022. године, када јој се представио као Брет Паркер. Том приликом, он ју је замолио да га одвезе до Аризоне. Након тог сусрета остали су у контакту, а недуго затим ступили у везу.

Жена је рекла да је била у добровољној вези са мушкарцем којег је знала као Паркер око месец дана када ју је он први пут физички напао. Тада су се налазили у Калифорнији.

Током времена које су провели заједно, Паркер је наводно жени одузео телефон, користио њене картице те ју је изоловао од породице.

Након боравка у Калифорнији, они су се преселили у Њу Џерзи у децембру 2022. године, наводи се у извештају полиције.

Према њеним речима, она је хтела да оде од њега месецима раније, али он јој то није дозволио.

Прилику за бег је нашла на бензинској пумпи, у близини места где је живела са осумњиченим.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи