Читај ми!

Саветник Мајка Пенса: У претресу куће бившег потпредседника САД пронађен један тајни документ

ФБИ је претресао резиденцију бившег потпредседника САД Мајка Пенса у Индијанаполису, пошто су прошлог месеца у његовој кући откривена поверљива документа. Претрес Пенсове резиденције био је договорен између Пенсовог тима адвоката и америчког Секретаријата за правосуђе. После петосатне претраге куће бившег потпредседника САД, ФБИ пронашао један тајни документ, рекао је саветник Мајка Пенса Девин О'Мали. Секретаријат за правосуђе САД преузео је један спис са ознаком поверљиво.

Претрес Пенсове куће у Индијанополису је уследио само неколико недеља пошто је Пенсов адвокат Грег Џејкобс обавестио Национални архив у писму од 18. јануара о проналаску „малог броја" списа с поверљивим ознакама у кући бившег потпредседника САД у администрацији Доналда Трампа.

Документа су потом предата ФБИ-ју.

Потрага за тајним документима сада у Пенсовој кући, догађа се у тренутку када су и бивши председник Доналд Трамп и садашњи председник Џозеф Бајден суочени с истрагом пред специјалним тужиоцима због задржавања поверљивих докумената у приватном поседу.

Стотине таквих докумената (медији су преносили - 325 поверљивих списа) пронађено је током августовске претраге Трамповог летњиковца, Мар-а-Лага на Флориди, рекли су званичници секретаријата за правосуђе.

Иако су његови адвокати тврдили да је вратио све документе са поверљивим ознакама из Беле куће, после претреса Мар-а-Лага утврђено је да адвокати нису били у праву.

Неколико месеци после тога, поверљиви документи из ере Барака Обаме пронађени су код садашњег председника САД Џоа Бајдена, који је тада био Обамин потпредседник.

Занимљиво је да се претрес ФБИ-ја догодио дан пошто је Пенс добио позив за другу истрагу специјалног тужиоца о случају бившег председника Доналда Трампа у чијој је администрацији био и Пенс.

Реч је о случају напада на Капитол 6. јануара 2020. и Трамповог настојања да и после избора 2020. остане на председничкој функцији.

Добро обавештен извор је Ен-Би-Ес њузу потврдио да су се Пенсов тим адвоката и амерички секретаријат за правосуђе договорили да претрес буде 10. фебруара.

Серијал афера "тајни документи" које с времена на време потресају Белу кућу, добио је тако још један наставак, овог пута, у главној улози с бившим Трамповим потпредседником Мајком Пенсом. 

Рекло би се да је сада "врућ кромпир" код републиканаца, будући да је донедавно председник Бајден био у жижи интересовања ФБИ-ја. Слично је било и с Доналдом Трампом пре њега, и с Хилари Клинтон - пре Трампа. 

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи