Читај ми!

Ким Џонг Ун представио војне циљеве Северне Кореје за 2023. годину

Севернокорејски лидер Ким Џонг Ун представио је војне циљеве Северне Кореје за 2023. годину на састанку владајуће Радничке партије, пренела је корејска новинска агенција КЦНА.

Другог дана шестог проширеног пленарног састанка Осмог централног комитета странке, Ким је размотрио "новостворену изазовну ситуацију" на Корејском полуострву и шири политички контекст, наводи се у извештају који је објавио централни комитет Радничке партије, преноси Ројтерс.

"Ким је прецизирао спољнополитичке принципе и правац борбе против непријатеља којих се наша партија и Влада морају темељно придржавати како би заштитила суверена права и одбранила националне интересе", објавила је новинска агенција КЦНА.

Како се наводи, нови циљеви представљени су у "припреми за разноврсне флуктуације у политичкој ситуацији".

У извештају КЦНА нема детаља о циљевима, преноси Ројтерс.

Током пленарног састанка, Ким је указао и на "низ озбиљних недостатака" уочених ове године у областима науке, образовања и здравства и предложио начине за њихово превазилажење и поставио кључне задатке за следећу годину, саопштила је КЦНА.

Севернокорејски лидери су раније држали говоре на Нову годину, али је последњих година Ким сазивао вишедневне партијске скупове на крају године како би објавио важне политичке одлуке.

Северна Кореја је ове године испалила велики број ракета, у оквиру тестирања новог оружја.

среда, 02. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи