Читај ми!

Мигранти у Великој Британији лак плен организованог криминала

Британска влада издвојила је Албанце као највећу етничку групу, која илегално улази у земљу. Хуманитарне организације прибојавају се да добар део њих заврши као радна снага за албанску мафију у Британији. И влада и хуманитарци слажу се да систем не функционише и да мигранти живе у толико лошим условима да лако постају плен организованог криминала.

Народ у Британији заслужује да зна која странка настоји да заустави инвазију на нашу јужну обалу. То су речи нове-старе министарке унутрашњих послова Суеле Брејверман које оштро критикују опозиција, медији и хуманитарне организације.

''Око четрдесет хиљада људи прешло је Ламанш само ове године. То је двоструко више него прошле, чиме је пореским обвезницима испоручен дневни рачун од 6,8 милиона фунти", истакла је Брејмерманва.

Највише миграната је ове године стигло из Албаније - њих око дванаест хиљада. Нешто више од половине затражи азил. Остали нестану са радара власти и раде „на црно".

Лондон Албанију сматра "безбедном земљом". Зато албански мигранти азил траже махом као жртве трговаца људима или дрогом. Власти све теже дају уточиште мушкарцима без деце. Од јануара до јуна око 400 мушкараца враћено је у Албанију.

Премијер Риши Сунак жели да убрза ову процедуру.

''Јуче је једна жена затекла младог мигранта из Албаније у својој кухињи. Тражио је помоћ и новац. Тако нешто није прихватљиво у овој земљи", поручио је Роберт Џенрик, министар за усељавање Велике Британије. 

Британска Национална агенција за борбу против криминала нагли скок миграната из Албаније објашњава сазнањем да је албанска мафија "нашла упориште на северу Француске".

Албанске банде, према подацима агенције, држе лавовски део продаје кокаина и узгајања канабиса у Британији. Сматрају да им албански мигранти служе као модерно робље. Хуманитарне агенције, али и медији, истичу да је и понашање власти према мигрантима окрутно.

''Ситуација у прихватилишту Манстон је ужасна. То је место беде. Шеф пограничне полиције описује га као 'више него опасно'. Говори о авганистанским породицама које више од месец дана спавају на простиркама. Има и случајева дифтерије", упзорава директор организације Акција за избеглице Тим Наор Хилтон.

Британија сваким даном све дубље пада у рецесију. На азил се чека годинама. Министарка Брејверман каже да систем не функционише. Но, мало ко верује да ће га баш она поправити.

недеља, 06. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи