Читај ми!

Протест у Паризу због пораста цена, опозиција позвала на генерални штрајк

Хиљаде људи изашло је на улице Париза како би протестовало због пораста цена. Вођа левичарске партије Непокорна Француска Жан-Лик Меланшон позвао је на генерални штрајк у уторак. Демонстранти су се повремено сукобљавали са полицијом.

У протесту су учествовали и вођа левичарске партије Жан-Лик Меланшон који је позвао на генерални штрајк у уторак, али и овогодишња добитница Нобелове награде за књижевност Ани Ерно, пренео је Ројтерс.

Меланшон је пратио кораке четири синдиката, међу којима није и највећи умерени синдикат ЦФДТ, који су позвали на штрајкове и протесте за повећање зарада у уторак.

Синдикати су позвали на протесте како би се заштитило право на штрајк, након што је влада наредила реквизицију од радника појединих нафтних рафинерија, што је за синдикате кршење њихових уставом гарантованих права.

Министар финансија Габријел Атал рекао је да левичарска коалиција покушава да искористи тренутну ситуацију, обележену сталним штрајковима у нуклеарним електранама француске компаније ЕДФ и у француским рафинеријама нафте.

Организатори тврде да је на протесту учествовало више од 140.000 људи, док су из париске полиције навели да се процене о броју демонстранта и даље врше.

Медији преносе да су се демонстранти повремено сукобљавали са полицијом, као и да је запаљено неколико контејнера и да је оштећен одређен број банкомата.

понедељак, 07. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи