Читај ми!

Прича о трогодишњој Еми, једином детету које је преживело масакр у вртићу

Трогодишња девојчица Еми је лежала у кревету поред своје најбоље другарице у вртићу на Тајланду када је нападач упао са пушком и ножем. Једина је преживела масакр.

У Еминој групи било је 11 деце и сви су имали око три године. Око 10 часова васпитачице су родитељима послали фотографије насмејане деце која цртају и боје.

Два сата касније, током дремке, бивши полицајац Пања Камраб упао је у зграду, пуцао у особље, укључујући и жену која је била у осмом месецу трудноће, а затим улетео у три учионице.

Убио је све Емине пријатеље док су спавали. Не зна се како је она преживела. Пронађена је будна поред тела својих другара. 

"Она није знала шта се догодило када се пробудила. Мислила је да они још спавају. Полицајац јој је покрио лице крпом и склонио је", рекао је њен 59-годишњи деда Сомсак Сритонг.

Однели су је на други спрат и наставили да трагају за преживелима.

Она је једино дете које је преживело, 24 деце је убијено и 13 одраслих.

"Осећам се захвалним што је преживела. Држао сам је чврсто када сам је први пут видео", испричао је Сомсак.

Њена мајка, 35-годишња Паномпаи Сритонг, ради у Бангкоку током недеље. Било јој је речено да су сва деца убијена, так да није могла да поверује када су јој рекли да је Ема преживела. Тек јој је након видео-позива који је добила од ћерке лакнуло.

Емини бака и дека нису знали шта да јој кажу. Она и даље пита за своју најбољу другарицу са којом је спавала, док су им се стопала додиривала.

"Бака јој је на крају рекла да су сви њени прјатељи преминули, као и васпитачице и да је вртић затворен. Она је хтела да иде у вртић сваки дан. Морамо упорно да јој говоримо да је вртић затворен. Она не разуме концепт смрти", испричао је деда.

уторак, 08. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи