Читај ми!

Трочасовни саобраћајни колапс у Немачкој – железница тврди да је реч о саботажи

Сатима у суботу ујутру није било железничког саобраћаја на северу Немачке. Железнице тврде да су биле на мети "саботаже" тако што су пресечени каблови комуникационе мреже. Истрага је у току.

У суботу у 6:40 ујутру пала је комуникациона мрежа Немачке железнице (Дојче бан). Стога три сата није било брзих међуградских возова на северу земље, те између Берлина и Хановера и запада земље, као и ка Амстердаму и Kопенхагену. У покрајинама Доња Саксонија и Бремен нису саобраћали ни локални возови.

Једна портпаролка Железница као разлог је навела "саботажу" на "кабловима неопходним за железнички саобраћај".

Kако јавља Шпигел, у безбедносним круговима се говори да су непознати починиоци пресекли каблове у једном шахту у источној берлинској четврти Kаров. Наводно је слична акција изведена и у Дортмунду на западу земље, али је нејасно да ли су саботаже повезане.

Један од упућених у истрагу рекао је да би саботери морали да имају инсајдерске информације о железничкој мрежи и томе како је зауставити, преноси Шпигел.

Саобраћај се нормализује

Савезни министар саобраћаја Фолкер Висинг сазвао је конференцију за штампу на којој је такође говорио о "свесном и намерном пресецању каблова". Висинг је навео да надлежни још немају индиција ко стоји иза овога.

Из кругова блиских Железници је до медија процурело да је на мети била мрежа ГСМ-Р која се користи за комуникацију. Преко ње иде радио-веза диспечера и машиновођа, као и дигитално праћење возног реда.

Саобраћај се полако нормализује током суботе, а Железнице омогућавају свима чији возови нису кренули да користе било који воз са постојећом картом или пак да добију повраћај новца.

Железнички колапс је дошао у незгодно време јер је субота први дан јесењег распуста у северним покрајинама Хамбург и Шлезвиг-Холштајн, када многи крећу на пут .

уторак, 08. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи