Читај ми!

Врање: Акција за помоћ мајкама деце са сметњама у развоју

Женски солидарни фронт покренуо је акцију "Драга мама, ниси сама". Желе да помогну мајкама које имају децу са сметњама у развоју и које често немају времена за себе, а неке ни новца. Придружили су се појединци и фирме.

Ведра је и насмејана упркос проблемима и бризи о детету, Анита Јанковић из Врања каже да нема пуно времена за себе и своје потребе. Женски солидарни фронт јој помаже, као и другим мајкама са децом са сметњама у развоју, да посвете време и себи.

"Шта год, али управо таква ствар много значи нама мамама. Сав напор, сав рад је усмерен на децу, што то тако и треба да буде, али ево једне лепе прилике да негде и ми добијемо наших пет минута", каже Анита Јанковић из Врања.

Козметичке, зубарске, медицинске услуге, обезбеђене су за око 200 жена у Врању и околини.

"Десило се, да су почели да се јављају и појединци који имају бутике, ресторане, који имају школе језика, тако да ће та подршка бити много шира. Људи полазе од себе и знају шта је све потребно и свако жели да да неки допринос", наводи Милица Анђелковић из Женског солидарног фронта у Врању.

"Њима је јако тешко, зато што њихова свакодневница је опште позната њима и другима из њиховог окружења, а ова промена у смислу да негде треба да оду, да учине нешто за себе, посебно их радује јер тада нема изговора", каже Марија Додић из Женског солидарног фронта у Врању.

Допринос је дао и писац Бранислав Јанковић на књижевној вечери, сав приход од продаје књига намењен је мајкама.

"Мислим да јесте и време да морамо да помогнемо колико год смо то у могућности, свако од нас, постоји начин да свако од нас помогне, ето ја помажем својим књигама, донео сам педесет књига”, сматра Бранислав Јанковић, писац из Ниша.

Ово је шеста велика акција Женског солидарног фронта за четири године од како постоји. До сада су помогле Здравственом центру и домовима здравља у Пчињском округу, деци која су остала без родитеља током ковида, старим и сиромашним људима, специјалној школи.

среда, 16. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи