Читај ми!

Због рушења моста на Ресави код Свилајнца, мештанима неколико села одсечен пут до имања

После јучерашњег рушења моста на Ресави код Свилајнца, ратари који имају имања с друге стране реке мораће обилазним путевима до својих њива. Исти мост често је коришћен и као обилазница док трају радови на регионалном путу Свилајнац - Деспотовац.

Мост није издржао. Челична конструкција срушила се под теретом камиона који је превозио шљунак. Возач је из кабине изашао неповређен, али је материјална штета огромна. Мост је 2011. поставила Војска Србије како би мештанима неколико села на обалама Ресаве олакшала долазак до имања, а према проценама реч је о око 700 хектара ораница. До својих њива сада ће морати обилазним путевима.

„На нама је да чекамо да се ово реши и да видимо који су даљи кораци како да што пре дођемо до новог моста или до начина да пређемо са једне на другу обалу реке“, каже Марко Павловић, председник МЗ Бобово.

Мост и пољски пут коришћени су делом и као алтернативни правац док траје реконструкција регионалног пута Свилајнац - Деспотовац. Мештани тврде да су многи возачи камиона ризиковали и да мост није био предвиђен за велика оптерећења. У Општини Свилајнац кажу да радови на регионалном путу трају већ трећу годину и да су сви рокови за завршетак неколико пута пробијени. То прави огромне проблеме.

„Ја апелујем и овог пута на Путеве Србије и на Министарство грађевине, на извођача радова да се држимо неких рокова иначе ћемо да имамо овакве последице све више и више. То је регионални пут, сад је време ђачких екскурзија, овде пролазе дневно десетине аутобуса, они пролазе по сеоским путевима“, каже Предраг Милановић, председник Општине.

Питање када ће радови на регионалном путу бити завршени упутили смо и „Путевима Србије", али до почетка емисије одговор није стигао.

четвртак, 10. октобар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи