Читај ми!

Хуманитарни концерти књажевачких музичара за лечење суграђана

Четрдесетогодишњој Књажевчанки Јовани Станишић пре три године откривен је карцином ректума у поодмаклом стадијуму. Тумор је одстрањен операцијом, али су се убрзо појавиле метастазе с којима се Јована бори скупим биолошким терапијама. Удружење породица особа са инвалидитетом "Живети заједно", Дом културе и књажевачки музичари приредили су хуманитарни концерт за прикупљање новца за наставак Јованиног лечења.

Јована је до сада примила више од двадесет биолошких терапија. Првих десет су биле о трошку фонда, а остале је морала да плати. Лечења отежава и мутација одређених гена коју Јована има.

“Између претходног скенера и овог сад скенера није се променило ништа, а пре тога се било мало смањило од шест терапија. Од наредних четири ништа”, каже Оливера Јовановић, Јованина мајка.

Наставак Јованиног лечења зависи сада само од људи добре воље. То најбоље знају малишани из Удружења "Живети заједно" који неопходан новац прикупљају продајом својих рукотворина.

“Све наше активности имају један добар циљ: да неком помогнемо зато што и сами очекујемо помоћ. Код деце из удружења та свест је јако висока”, каже Снежана Ђурић из Удружења породица особа са инвалидитетом "Живети заједно".

Књажевачки музичари увек учествују у хуманитарним акцијама.

„Раније смо свирали за малог Лазу, свирали смо за Јану, још једном смо правили свирку за Јовану. позивам све људе добре воље да помогну, ако не могу на овај начин нека пошаљу СМС”, каже Милош Миливојевић из групе Баир.

На хуманитарном концерту за Јовну наступили су и гости из иностранства.

“Желела сам да будем "ветар у леђа" Јовани и њеној мајци заато што знам шта значи та дијагноза, знам шта значи борити се”, каже Јулија Мацијевска, новинарка и певачица из Македоније.

“Ја сам и почела да певам из неког хуманог разлога и то бих учинила за сву децу, за сваког коме је то потребно ја сам увек ту”, наводи Марина Јанссон Мајанси кантауторка из Шведске.

У последњих месец дана ово је трећи хуманитарни концерт у књажевачком Дому културе. Осим Јовани, новац за лечење неопходан и малом Лазару, Јани, Ђурђини и Ленки. Организатори ове акције позивају своје суграђане да овој деци помогну и слањем СМС порука на бројеве хуманитарних фондација.

среда, 09. октобар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи