Читај ми!

Крагујевчани свако годишње доба дочекају музиком

Крагујевац, град врсних извођача рок и класичне музике, јединствен је у Србији по рок симфонијама, посвећиним сваком годишњем добу. Захтеван концепт, на радост публике, организују Музички ценатар и Дом омладине, а учествује педестак извођача. Пре кише - ода јесени.

Складна и раскошна. Маштовита и полетна - музика која уздиже, носи нас кроз време. Ма ком годишњем добу посвећена, доноси оно најбоље - спој ванвременске класике и савременог звука. Рок симфонија - инспирација и изазов више за извођаче.

“Тако да је част добити позив пд колега и људи којима сам се дивила одмалена. делити са њима сцену је феноменалмо”, каже Исидора Вујадиновић, вокални солиста.

“Круна каријере сваког вокала који наступа је да иза себе има бенд који броји неколико десетина чланова,тако да некако је отварење дечачких снова”, наводи Момчило Кнежевић, вокални солиста.

„Мислим да је то дивно за наш град,за наше Крагујевчане за нашу публику, јер они то заслужују“, каже Душица Перовић, вокални солиста.

Као добродошлица јесени - дело највећег норвешког композитора Едварда Грига. Крагујевачки симфонијски оркестар, сјајни инструменталисти и вокали, дали су другачији, моћан звук познатим домаћим и страним нумерама.

“Више чинилаца утиче, од добре оркестрације, до наравно добрих музичара и ако смем да кажем и диригента који треба да обједини све то а други део посла, треба сад све то сад објединити са бендом, рокерским бендом”, наводи Марко Нешић, диригент Крагујевачког симфонијског оркестр.

“Сама рок музика је пуна енергије, а овај симфонијски оркестар, музика та, да неку софистицирану ноту и спој тога буде нешто прелепо, несвакидашње”, наводи Небојша Јаковљевић, директор Дома омладине у Крагујевцу.

Навикли су на то Крагујевчани, који једини у Србији, свако годишње доба дочекају музиком, зналачки осмишљеним концертом.

“Музика је део нас и уживамо у томе и богаћује нам живот и зато смо ту”, каже једна суграђанка, а друга наводи: „Феноменална музика, феноменални извођачи и стварно је, све је супер.”

“Ја много волим да идем да концерте и ја исто волим да певам”, каже једна Кргујевчанка.

Рок симфонија - концепт вредан пажње и аплауза. И лагане припреме за нову - нежну,идиличну – зимску. Јер, као што пева Квин, "шоу се наставља".

среда, 02. октобар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи