Фондација "Новак Ђоковић" опремила нови простор у предшколској установи у Љигу

Општина Љиг је међу ретким локалним самоуправама у Србији, где су државни вртићи бесплатни. Због недостатака простора и већег интересовања и броја деце, изнајмљен је додатни простор. Данас су свечано отворене нове издвојене учионице, које је опремила Фондација Ђоковић.

Недостатак капацитета у предшколској установи решен је у Љигу, привремено, изнајмљивањем новог простора. Општина је издвојила додатна средства, а нове 2 издвојене учионице опремила је Фондација Ђоковић. На овај начин обухваћено је 46 деце са листе чекања.

"Много ми је драго што има деце и што има потребе за вртићима и што смо били у прилици да се одазовемо вашим апелима за помоћ и у помоћ и што ћемо наставити да ослушкујемо то и даље и да будемо подршка овој заједници да се развија уз ову децу", наводи Јелена Ђоковић, суоснивачица и глобална директорка Фондација Ђоковић.

У љишкој предшколској установи има 412 малишана. Капацитети установе одавно нису довољни да одговре на све бројније захтеве родитеља, посебно од када је вртић бесплатан у протеклих 5 година.

"Овим отварањем и овим новим пројектом, ја не могу да опишем колико је то било велико за нас јер протеклих 4 године смо се баш онако сналазили, импровизовали смо и покушавали смо да изађемо у сусрет нашој породици, која се ето, да кажем у овој неразвијеној општини сналази на све могуће начине. Ја знам да је ово много велико и што ви радите као фондација и ми као предшколска установа, велика смо подршка нашој породици", каже Тијана Каргановић, директорка ПУ "Каја" Љиг.

У Љигу тренутно нема приватних вртића и зато су овакви пројекти уз проширење предшколске установе, као трајно решење, приоритет.

"Ми од ове године нећемо имати више листа чекања, надам се одличној сарадњи, ми Вас сматрамо нашом Љижанком, надамо се одличној сарадњи и у будућности. Ми као општина Љиг ћемо се трудити да малишанима колико је у нашој моћи обезбедимо што боље услове, захваљујући Вама ово смо све успели, хвала вам још једном", каже Миломир Старчевић, председник општине Љиг.

Осим нових учионица у Љигу, Фондација Ђоковић опремила је и вртић у школи у Белановици.

уторак, 10. септембар 2024.
17° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару