Шта је Моравски коридор донео Крушевцу

Од Старе чаршије, преко Грчког шора до Моравског Коридора. Од калдрме до ауто-пута. Прва дигитална саобраћајница прошле године стигла је до Крушевца. Шта се за непуних 5 година од почетка радова променило у граду под Багдалом.

Још су стари Римљани говорили, виа вита, пут је живот. Моравски коридор је жила куцавица за око 200 000 мештана Крушевца и Расинског округа. Остварен је вишедеценијски сан.

"Близина ауто пута и наплатне станице Крушевац запад, за нас је јако значајна, јер она је потенцијално средство, односно алат за већи број долазака гостију првог пута у хотел. Такође је бизнис којим се бавимо а то је производња, у смислу логистике пуно значи, јер је близине доласка, робе, људи и транспорта јако боља и јако бржа сада и овим путем", наводи Никола Котур, приватни предузетник.

Безбедније је новим аутопутем, опуштенија је вожња, брже се стиже до жељене дестинације, али и долази у Крушевац.

"Бенефити су немерљиви, пре свега за грађане Крушевца, у сваком погледу, пре свега да наши привредници много брже стижу до дестинација а самим тим град Крушевац се отвара за будуће инвеститоре, за будуће фирме, стране партнере који желе да дођу, да отварају своје нове погоне, нова постројења, нове фабрике, самим тим от вара се и могућност за већи број радних места али и за сам бољи развој града Крушевца, а поред бројних привредних субјеката који су добили прилику да учествују у изградњу Моравског коридора, једно наше јавно предузеће, Јавно комунално предузеће, добило је могућност и прилику да учествује у озелењавању овог коридора", каже Снежана Радојковић, заменица градоначелника Крушевца.

Велики број наших људи ради на пословима логистике у бази Моравског коридора, у крушевачкој индустријској зони. Пољопривредници из овог дела Србије су и главни снабдевачи за кухињу извођача радова, компанију "Бехтел Енка" у којој се, дневно припреми око 7.500 оброка.

“Сарађујемо са турским партнерима и месечно испоручујемо око 5-6 тона робе. Имамо коректну сарадњу. Они су фер према нама, ми смо фер према њима. Мора да буде роба прве класе. Пласман је сигуран, купац је сигуран. На време плаћа што је нама најбитније", каже Милан Михајловић, пољопривредник из Кукљина.

Моравски коридор омогућио је и убрзани туристички развој Крушевца и Расинског округа. Недалеко од Јасике, на месту ископа песка, поред Моравског коридора, изградиће се ускоро градско излетиште са уређеном плажом, шеталиштем, бициклистичком стазом и спортским теренима.

недеља, 30. јун 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару