Нова линија јавног превоза у Београду од 2. септембра, продужавају се две постојеће

Од 2. септембра почиње са радом нова линија јавног превоза у Београду. Аутобуси на новој линији 63 саобраћаће од окретнице у Устаничкој улици до гробља Лешће, саопштено је из Секретаријата за јавни превоз Београда. Биће продужене линије 70 и 105Л, а зимски ред вожње на снази је од 1. септембра.

Нова линија јавног превоза у Београду почиње са радом 2. септембра – аутобуси на линији 63 саобраћаће од окретнице у Устаничкој улици до гробља Лешће.

Аутобуси на линији 63 повезиваће Коњарник, Миријево, Карабурму и Вишњичку бању, а како су саопштили из Секретаријата за јавни превоз возила ће се кретати улицама Живка Давидовића, Булеваром краља Александра, Мите Ружића, Милана Ракића, Витезова Карађорђеве звезде, Миријевски венац, Витезова Карађорђеве звезде, Миријевским булеваром, Вишњичком и Сланачким путем.

"Како би се корисницима јавног превоза омогућило лакше путовање од Булевара краља Александра до Седме београдске гимназије, Вишњичке бање, гробља Лешће, општина Звездара је иницирала предлог за успостављање директне линије. Како је у предлогу наведено, ова недостајућа веза олакшаће свакодневно путовање грађана ове општине и свих других који гравитирају овој зони и наведеној релацији", истичу из Секретаријата.

Наводе и да ће на линији радити четири возила у интервалу од 20 минута радним даном и 20 минута викендом, а да ће се након пробног рада у периоду после Нове године анализирати сви подаци и по потреби додатно прилагодити елементе функционисања линије 63 потребама путника.

Продужене линије 70 и 105Л

Из Секретаријата су навели да ће од 1. септембра бити продужена линија 70 од тржног центра "Икеа" до новоизграђеног стајалишта код "АВА шопинг парка".

Осим тога, линија 105Л биће продужена до окретнице Земун (Бачка), због, како су навели, све израженије потребе становника на левој обали Дунава за свакодневним путовањима ка Земуну и Новом Београду.

"Пре свега, велики број путовања усред радног ангажовања обавља се на овом правцу коришћењем „Пупиновог моста“, због чега је потреба за појачањем линије 85 постала учестала", наводе из Секретаријата.

Додају да је прва мера у функцији појачања овог потеза је продужење линије 105Л од Борче до терминуса "Земун (Бачка)", чиме ће се, како су истакли поред бољег интервала јавног превоза на потезу према Земуну, једним делом растеретити и аутобуска окретница "Борча 3" која због јаких интервалских линија има проблем недостајућег капацитета.

Од 1. септембра почиње и зимски ред вожње. На градским линијама ће радним данима саобраћати 1328 возила, суботом 848, а недељом 753 возилa.

Превоз путника на приградским и локалним линијама радним данима обављаће 354 возила, суботом 252, док ће недељом саобраћати 205 возила.

петак, 30. август 2024.
27° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару