Читај ми!

Путеви проходни, опрез у вожњи због могућих одрона и магле

Возачима се саветује да без зимске опреме и ланаца не крећу на пут, возе пажљиво, нарочито на деоницама дуж клисура, речних токова, котлина, као и на путним објектима преко река, због могућих одрона и магле.

Најоптерећенији путни правци I приоритета/А категорије одржавања су проходни и нa њима нема снега, као и државни путеви II приоритета/Б категорије и путни правци III приоритета/Ц категорије.

Повремених ситних одрона има дуж нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима. Највише их је на путу I Б - 34 (Ђердапска магистрала) где се саветује опрезна вожња и придржавање саобраћајне сигнализације, која обавештава о одронима.

Одрона има на следећим путним правцима:

I Б-21 Јавор - Сјеница
I Б-22 Адрани - Крајево - Рашка - Нови Пазар - Рибариће - државна граница са ЦГ (гранични прелаз Мехов Крш)
I Б-28 Кнежевићи - Кремна - др.граница са БиХ (гранични прелаз Котроман)
I Б-35 Вратарница - Књажевац - Сврљиг
II А-217 Бованско језеро - Сокобања - Књажевац.

Постоји могућност појаве магле на путевима, а поготово на деоницама које се простиру дуж речних токова, котлина, клисура као и на путним објектима преко река.

Радови на путевима

На Обилазници око Београда, деоница кружни ток Ресник - тунел Стражевица, од 10 до 14 ч, ради се на на санацији оштећења шахте кишне канализације, у крајњем десном делу саобраћајне траке, уз наизменично пропуштање возила.

На правцу Београд - Панчево, на Панчевачком мосту,  радиће се на стругању и асфалтирању оштећеног асфалтног застора у склопу припремних радова на санацији дилатационих спојница, следећом динамиком:

Данас од 9 до 17 часова радови у десној саобраћајној траци у смеру Београд-Панчево - док ће се саобраћај одвијати левом траком (смер ка Панчеву).

Сутра, од 9 до 17 часова радови у десној саобраћајној траци у смеру Панчево-Београд, док ће се саобраћај одвијати левом траком (смер ка Београду).

Бољевци - Обреновац, обустава саобраћаја због радова на санацији коловоза, до 29.12.2020. г. Алтернативни путни правац из правца Обреновца је ауто-пут Е-763, а из правца Бољевца нема алтернативног путног правца.

На државном путу II А реда број 223, Деоница Доња Глама - Бела Паланка и деоница скретање за Пајеж - Доња Глама, због извођења радова на асфалтирању коловоза на снази ће бити обустава саобраћаја, од 02.11. до 25.12.2020. године, од 9 до 16ч.

На ауто-путу петља Предејане-петља Владичин Хан, код места Момин камен, изводе се радови до 10. новембра. За саобраћај је затворена коловозна трака Ниш-Врање између службених пролаза, док се саобраћај обавља двосмерно у траци Врање-Ниш.

Прилази граничним прелазима и зимским туристичким центрима проходни.

На граничном прелазу Хоргош, на излазу, задржавање за теретна моторна возила је 90 минута,
а на прелазу Батровци, такође на излазу, 120 минута. На осталим граничним прелазима нема задржавања.

На наплатним станицама на ауто-путевима у нема задржавања. 

ЈП "Путеви Србије" саветује возачима да без зимске опреме и ланаца не крећу на пут, а уколико се одлуче на путовање, треба да возе заиста опрезно и пажљиво.

 

уторак, 06. август 2024.
20° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару