Пет километара дуга колона на Хоргошу, препоручују се гранични прелази код Сомбора

И овог викенда појачан је саобраћај на путевима у Србији. Овог јутра и током целог дана би требало избегавати гранични прелаз Хоргош пошто се на том граничном прелазу на улаз у Мађарску чека најмање 5 сати, јавља репортер РТС-а. На осталим прелазима нема већих гужви – чека се од 30 до 60 минута.

Колона возила на граничном прелазу Хоргош дуга је 5 километара и повећава се.  

Колона иде до петље ка Кањижи и Хоргошу. Ту су углавном путници који долазе из Турске, као и он који се враћају с летовања.

Сви путници су у колони и остаће доста дуго, јер треба барем пет сати да би се стигло до граничног прелаза Хоргош, а затим, пошто је зона попуњена аутомобилима, треба још три сата да би се ушло у Мађарску.

Зато се препоручује да се користе други прелази.

Саобраћајна полиција повремено преусмерава возила са ауто-пута Београд-Хоргош према граничном прелазу Келебија, па су и тамо формиране колоне.

Бачки брег, као и гранични прелаз Келебија ради 24 сата. Ту је још пет прелаза.

Прелази који су у близини Сомбора, као што су Бачки Брег, Растина или Бајмок су препорука за суботу. Гужве на Хоргошу потрајаће до недеље увече.

На Граничном прелазу Прешево гужве не јењавају од почетка туристичке сезоне.

Од раних јутарњих сати формирају се колоне возила. На изласку су веће колоне.

Прелази се у три траке и возила се задржавају око 20 минута.

У преподневним сатима већа је фреквенција на изласку из земље, а већ од поднева се очекују веће гужве на улазу у Србију.

Кажу у Граничној полицији да гужве неће јењавати све до краја викенда, а од понедељка се отвара интегрисани гранични прелаз, тако да ће се контролисати само улаз у Србију и улаз у Северну Македонију. 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 11. август 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару