Пуштена у саобраћај раскрсница Старине Новака – Краљице Марије

Раскрсница на потезу улица Старине Новака и Краљице Марије је прва која је пуштена у пуном капацитету у оквиру реконструкције од Вуковог споменика до Калемгдана, рекао је помоћник градоначелника Београда Андреја Младеновић.

Грађани могу да користе ову раскрсницу у пуном профилу, рекао је Младеновић гостујући на ТВ Прва, саопштио је Беоинфо.

Подсећа да је канализациона мрежа на потезу Старине Новака и Краљице Марије била лоша и дотрајала, те је било неопходно да се у потпуности мења.

Додао је да је раскрсница са Таковском улицом од данас у измењеном режиму саобраћаја.

"Она ће бити пуштена са пола профила, што значи да је пола раскрснице у функцији, као и раскрсница са Улицом деспота Стефана Лазаревића где су радови у другој фази. Потез од Улице деспота Стефана Лазаревића до Дринчићеве биће затворен за саобраћај, а од Дринчићеве до раскрснице са Француском омогућен је саобраћај све до пијаце. План је да раскрсница са Таковском и Улицом деспота Стефана Лазаревића од 1. септембра буде у функцији", рекао је Младеновић.

Осврнуо и на проблем који имају пешаци, истакавши да ће се извођачу радова сугерисати да боље обележи коридоре за пешаке.

Помоћник градоначелника је истакао да ће 1. септембра бити завршени радови на Тргу републике, као и да се у саобраћај пушта и Карађорђева и Топличин венац.

"Припремамо и сервис ‘Врабац‘ за кретање по центру града са специјалним еколошким возилима која су стигла. Наравно, имаћемо и пробне вожње и све оно што је неопходно да се овај сервис стави у функцију. ГСП ће управљати целим системом, возачи ГСП-а ће возити возила ‘Врапца‘. И ја се надам да ће „Врабац" од 1. септембра у пуном капацитету почети да функционише", рекао је Младеновић и додао да је сервис "Врабац" бесплатан.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 11. август 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару