Од 1. априла Трг републике затворен за саобраћај

Помоћник градоначелника Андреја Младеновић најавио је почетак друге фазе радова на реконструкцији Трга републике за 1. април, од када ће и саобраћај у том делу града бити у потпуности другачије организован.

Гостујући на ТВ Студио Б, Младеновић је истакао да се од 1. априла за саобраћај затвара Трг републике.

"Прва фаза реконструкције односила се на део Трга намењен пешацима. Поплочавање се приводи крају будући да је поплочано више од 4.000 квадратних метара. Коларчева улица ће од 1. априла бити затворена за саобраћај и то је кључна информација коју би суграђани требало да знају. Одређене линије ће саобраћати скраћеним трасама – у питању су тролејбуси 21, 22 и 29 који ће се окретати на Славији. Линије 19, 28 и 41 биће укинуте, док ће линија 40 бити појачана", рекао је Младеновић.

Помоћник градоначелника каже да ће аутобуске линије 27 и 31 ићи до Палате 'Албанија', где ће бити и окретница, а кретаће се Улицом краља Милана, где се уводи се тзв. 'шатл' линија 22а.

"То је аутобус који ће саобраћати на потезу од Трга Славија до Палате 'Албанија' и на тај начин надоместиће тролејбуске линије, а имаће и окретницу на Славији", рекао је Младеновић.

Према његовим речима, тролејбуси више неће ићи до Студентског трга, док ће кроз Улицу краља Милана саобраћати искључиво аутобуси 27, 31 и 22а, преноси Беоинфо.

"Све наведене промене биће актуелне практично до краја године, мада ћемо се трудити да радови на Тргу републике буду готови што пре, с обзиром на то да су почели у августу прошле године и да је рок за завршетак 420 дана", рекао је Младеновић.

Каже да ће бити онемогућено скретање из Призренске у Коларчеву, а возачи неће моћи да дођу ни до Теразијског тунела или Француске улице из Краља Милана, већ ће морати да скрену код Игумановљеве палате.

"Возачи моторних возила неће моћи до Трга републике ни из Француске, већ морају да скрену у Браће Југовића и наставе даље Дечанском, куда ће ићи и јавни превоз. Трг републике је морао да буде реконструисан јер је био прилично запуштен, а након окончања радова имаћемо модеран трг са великим простором у којем ћемо заиста уживати", додао је Младеновић.

Mлaдeнoвић je кao прeдсeдник Oргaнизaциoнoг oдбoрa Maртoвскoг фeстивaлa пoдсeтиo дa сe вeчeрaс oтвaрa 66. филмскa смoтрa сa нajдужoм трaдицијoм нa oвим прoстoримa и ширe.

Oн je додао дa ћe вeчeрaс бити дoдeљeнa нaгрaдa зa живoтнo дeлo истaкнутoj нoвинaрки Бojaни Aндрић.

Младеновић je пoдсeтиo дa Maртoвски фeстивaл прeдстављa рeвиjу дoмaћих дoкумeнтaрних и крaткoмeтрaжних филмoвa, уз учeшћe стрaних aутoрa.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 13. август 2024.
37° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару