Нова зона паркирања у центру Београда

Одборници Скупштине града Београда усвојили су одлуку која предвиђа да ће у центру града бити уведена нова, посебна зона паркирања која ће бити само за паркирање у трајању до пола сата.

Реч је о одлуци која предвиђа и да ће возачи моћи да на дуже време оставе своје аутомобиле у зонираним деловима престонице.

Тако ће у првој, "црвеној" зони, уместо сат времена, као што је сада случај, бити и додатних пола сата, у другој зони уз два, биће им на располагању и трећи сат, а у трећој "зеленој" зони, уз садашња три, постојаће и четврти сат паркирања као могућност.

Скупштина града усвојила је и измене и допуне одлуке о комуналној полицији којима се предвиђа да ће налог пауку за подизање аутомобила моћи да дају и комунални полицајци, а не само саобраћајни полицајци као што је до сада био случај.

Осим тога, одборници су усвојили и предлог решења о концесији за изградњу четири подземне гараже у главном граду, са кинеском компанијом "Шангдонг", а изградња прве гараже, на Студентском тргу, требало би да почне на пролеће следеће године.

Одборници су одлучили и да ће у Београду убудуће професионални управници зграда своје услуге моћи да наплаћују кроз обједињену уплатницу инфостана, што је предвиђено изменама и допунама Одлуке о промени оснивачког акта ЈКП "Инфостан технологије".

На седници су усвојене измене и допуне Одлуке о постављању баште угоститељског објекта на територији града чиме је предвиђено да више неће моћи да се издају решења за постављање башти ресторана и кафића на паркинг местима у општини Врачар.

То је, како је речено, "пилот пројекат" и односи се само на општину Врачар и 2019. годину, а у зависности од тога какви буду ефекти, видеће се да ли ће бити проширено и на друге београдске општине.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 15. август 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару