Путеви проходни, на многим деоницама измењен саобраћаја

У већини крајева Србије возаче у току дана очекују јесењи али добри услови за вожњу, без кише, са углавном сувим коловозима, уз добру видљивост али и добру проходност путева, саопштио је јутрос АМСС.

У првим поподневним сатима због предстојећег викенда очекује се већи број возила и појачан саобраћаја, због којег на појединим деоницама може доћи до успорене вожње јер су на великом броју путева актуелни радови.

Због радова је на многим деоницама саобраћај измењен, па се возачима саветује да наиласком на радове прилагоде вожњу према упутствима привремене саобраћајне сигнализације.

Настављају се радови на доградњи декоративног осветљења на мосту Газела, на делу државног пута Првог А реда број 1 (ауто-пут кроз Београд), али радови неће утицати на одвијање саобраћаја на мосту, а планирано трајање радова је до 22.10.2018. године.

Од 24. септембра до 1. октобра, у периоду од 07.00 до 19.00 изводе се радови на редовном одржавању коловозне конструкције од петље "Београд" до петље "Сурчин" на Обилазници око Београда. У току радова саобраћај се из правца Шида ка петљи "Остружница" преусмерава преко службеног пролаза на коловозну траку супротног смера, где ће се одвијати претицајном саобраћајом траком.

Из правца Шида биће постављено обавештење на петљи "Добановци" да се за Сурчин возила искључују на петљи "Добановци". Саобраћај из правца Новог Сада ка петљи "Остружница" одвијаће се зауставном саобраћајном траком, док су за саобраћај затворене возна и претицајна саобраћајна трака.

Од 12. септембра до 5. октобра због радова на монтажи расветних стубова у средишњем делу коловоза на ауто-путу Београд - Нови Сад, у зони наплатне станице "Нови Сад југ" (државни пут Првог А реда бр 1) за саобраћај ће бити затворена претицајна саобраћајна трака у смеру од Суботице ка Београду, а саобраћај ће се одвијати десном (возном) саобраћајном траком.

Радови не утичу на рад наплатне станице "Нови Сад југ", а обезбеђени су привременом саобраћајном сигнализацијом и опремом.

Према последњим подацима Управе граничне полиције, на путничким терминалима граничних прелаза нема дужих задржавања, а учесници у саобраћају се путем портала постављених на ауто-путевима редовно обавештавају о евентуалним задржавањима на наплатним станицама.

Теретна моторна возила на излазу из земље на прелазу Хоргош чекају око 240 минута.Често долази до формирања дужих колона возила на улазу и на излазу из Мађарске, и тада задржавања могу бити вишесатна и дужа у односу на задржавање које возаче очекује на граничним прелазима у Србији.

Време задржавања на граничним прелазима је релативно и често промељиво.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару