Умерен саобраћај, задржавања за теретњаке

Саобраћај је у Србији јутрос умерен, одвија се без застоја, али је потребна опрезнија вожња на многобројним деоницама којима је због радова измењено одвијање саобраћаја, саопштио је Ауто-мото савез Србје (АМСС).

Лепо време и умерене дневне температуре одговарају и бициклистима и мотоциклистима, и зато је њихово присуство на путевима широм Србије велико, а посебно унутар градова и туристичких места.

Како би возачи двоточкаша били што безбеднији у саобраћају, АМСС указује да је потребно да се потруде како би били примећени на путу.

Од 12. до 20. септембра изводиће се радови на монтажи расветних стубова у средишњем делу коловоза на делу државног пута I-А реда број 1, на деоници Београд – Нови Сад, у зони наплатне станице "Нови Сад југ". У току радова, за саобраћај биће затворена претицајна саобраћајна трака, у смеру од Суботице ка Београду, а саобраћај ће се одвијати десном саобраћајном траком.

У току су радови на периодичном одржавању моста код петље Параћин, на делу државног пута I-А реда број 1. За саобраћај је затворена десна коловозна трака и саобраћај се преусмерава на леву коловозну траку, у смеру Ниш–Београд. За време радова, затвара се укључење на ауто-пут на петљи "Параћин", у смеру ка Нишу, уз преусмеравање саобраћаја на алтернативне путне правце, односно на петљу Ћуприја и петљу Појате.

АМСС наводи и да почињу радови на појачаном одржавању ауто-пута (државног пута I-А рада бр. 3), од граничног прелаза Батровци с Хрватском ка Београду, на деоници од наплатне станице Шид до петље Адашевци, у смеру ка Београду. За саобраћај ће бити затворене претицајна и део возне саобраћајне траке, а саобраћај ће се одвијати зауставном саобраћајном траком.

Према последњим подацима Управе граничне полиције РС, на српским путничким терминалима нема дужих задржавања. Међутим, са вишесатним задржавањима морају рачунати возачи теретних моторних возила, и то на излазу из Србије ка Хрватској на прелазу Батровци, у просеку око 360 минута, док се око 180 минута чека на прелазу Шид, а толико и прелазу Хоргош с Мађарском, док се на Келебији чека око 120 минута.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару