Колона возила на Хоргошу, чекања на Гостуну и Батровцима

Због повратка туриста и радника из Западне Европе са годишњих одмора и летовања, појачан саобраћај на путевима према Мађарској. На Гостуну се чека 70, а на Батровцима око 120 минута. Возачима се препоручује коришћење мање фреквентних граничних прелаза.

Колона возила на излазу из земље испред граничног прелаза Хоргош дуга је око три километра.

Према подацима Граничне полиције, на излаз из Србије чека се око 90 минута, али путници морају сачекати барем још толико да би ушли у Мађарску јер је међузона између две границе попуњена возилима.

Око 60 минута се на Хоргошу чека и на улазу у земљу, али и још толико на прелазу Реске на излазу из Мађарске. 

Појачан саобраћај на излазу из Србије према Мађарској бележи се и на граничним прелазима Хоргош 2, Бачки Виногради и Келебија где се за прелазак српско-мађарске границе чека око сат времена. 

На граничном прелазу Батровци са Хрватском на улазу у Србију чека се око 120 минута, а на излазу је такође појачан саобраћај. Задржавања су променљива од 30 до 60 минута. На прелазу Шид на улазу у Србију чека се 60 минута.

На прелазу Гостун, на улазу у Србију задржавања су око 70 минута.

На граничном прелазу Градина, према Бугарској, задржавања су, како на улазу, тако и на излазу, око 50 минута.

Слично је и на граничном прелазу Прешево, где се на улазу у Србију чека око 45 минута.

Заменик начелника Управе граничне полиције МУП-а Милан Станојевић упозорава да се током предстојећег викенда очекују веће гужве на граничним прелазима, посебно на Хоргошу, због чега апелује на грађане да користе алтернативне прелазе.

"Грађани могу користити алтернативне граничне прелазе према Мађарској, пре свега Хоргош 2, потом прелаз Келебија, Бачки Виногради и Ђала. Алтернативни гранични прелази са Хрватском су Шид, Бачка Паланка и Сот, док према Македонији препоручујемо Прохор Пчињски", навео је Станојевић.

Он је напоменуо да прелази Хоргош 2, Бачки Виногради и Ђала раде од 7 до 19 часова, док сви остали наведени прелази раде 24 сата дневно.

Препоручио је грађанима да се пре поласка на пут информишу о стању и времену задржавања на граничним прелазима и сходно томе користе алтернативне граничне прелазе.

"Имајући у виду појачан интензитет саобраћаја током летњих месеци Управа граничне полиције појачала је све капацитете како би омогућила што краће задржавање грађана на граничним прелазима", истакао је Станојевић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару