Гужве на границама, задржавања до два сата

На Хоргошу на улазу у Србију задржавања су око сат времена, док се на излазу чека око сат и по, па се возачима саветује да користе прелазе – Келебија или Бачки Брег. На осталим фреквентним прелазима Батровци, Градина, Прешево и Гостун задржавања су тренутно око сат времена.

На граничном прелазу Батровци се на излазу чека око сат времена, али због појачаног саобраћаја и дужих задржавња у Хрватској реално време на овим границама је и дуже па се препоручују алтернативни прелази – Шид, Сот или Бачка Паланка.

Слично је и на граничном прелазу Градина са Бугарском где се чека око сат времена и на улазу и на излазу, док је на прелазу Прешево са Македонијом и Гостун са Црном Гором време променљиво и може се кретати од пола сата до сат, саопштио је АМСС.

Због очекивано јачег прилива возила и почетка још једног таласа појачаног саобраћаја возачима се препоручује коришћење мање фреквентних граничних прелаза.

На деоници међународног аутопута Београд–Ниш, кроз Поморавље, између Јагодине и Ћуприје, и вечерас је дуга колона возила, која се крећу веома спору због радова на путу.

Тешко се пробијају и санитетска и друга возила посебних служби, јер су возила и на зауставним тракама.

Поједини возачи се искључују са ауто-пута код Јагодине, да би избегли застој, па се поново укључују у Ћуприји, удаљеној око 12 километара.

То је створило и велики број возила на наплатној рампи у Јагодини, где је радник који наплаћује путарину изјавио Танјугу да је данас прошло 6.000 возила и да сутра очекује још већу гужву.

"Имамо знатно повећан прилив возила, посебно викендом, али су гужве и због тога што је ова рампа мала, требало би је проширити", рекао је радник и оценио да многи возачи не знају за овај алтернативни правац, па га и не користе у великој мери.

Због искључења са аутопута код Јагодине, појачан је саобраћај и на регионалном путу Јагодина–Ћуприја.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
37° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару