Појачан саобраћај, задржавања на прелазима до сат и по

Последњи викенд у јулу доноси појачан саобраћај са још једном великом сменом туриста, а задржавања за путничка возила на граничним прелазима су до сат и по.

На аутопуту Београд - Ниш, између Јагодине и Ћуприје, данас је километарска колона возила.

Највећа гужва је код надвожњака за село Кончарво, где се око 500 метара даље према Ћуприји одвијају радови на коловозној траци.

Место радова је добро обележено а саобраћај ограничен на 60 километара на сат.

Гужве на овој деоници почеле су у петак и не смањују се а предвече и ноћу до око 23 сата су још израженије.

Према последњим подацима Управе граничне полиције, на Хоргош на улазу задржавања су сат времена, док су на Келебији задржавања око сат и по, саопштио је АМСС.

На граничном прелазу Градина са Бугарском као и Прешево са Македонијом задржавања су променљива до сат времена са тенденцијом пораста, а слично је и на Гостуну где се чека око сат времена.

Како би сте избегла вишесатна задржавања на Хоргошу за улазак у Србију треба користити Бачки брег који је отворен 24 сата, а пут до њега води преко Сомбора и Бездана ка мађарском граду Баји. На њему се ретко кад чека дуже од 30 минута.

Гранични прелази Бачки Виногради, Ђала и Бајмок отворени су од 7 до 19 часова, док је радно време Хоргош два продужено до 22 сата. Хоргош у дане викенда треба избегавати као и гранични прелаз Батровци са Хрватском где се такође очекује велики притисак. 

За улазак у Србију из правца Хрватске треба користити Бачку Паланку или Сот, јер се услед преусмеравана возила и на гранични прелаз Шид.

На Батровцима на улаз у земљу чека се до пола сата, док су у односу на јуче, знатно веће гужве на излазу из Србије, где се возила задржавају око сат и по.

Разлог томе је, спорији рад цариника на хрватској граници. За 24 сата, овај гранични прелаз прешло је око седамдесет хиљада путника и двадесет хиљада возила.

Теретни саобраћај се одвија уобичајено, са чекањима до сат времена. 

Због очекивано јачег прилива возила и почетка још једног таласа појачаног саобраћаја возачима се препоручује коришћење мање фреквентних граничних прелаза.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
37° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару