Појачан саобраћај на улазу и излазу из земље

На наплатној станици Стара Пазова у смеру ка Београду задржавања за наплату путарине су око 15 минута, док је на путничким терминалима наших граничних прелаза појачан саобраћај на улазу и излазу из земље, саопштено је из АМСС-а.

На фреквентним граничним прелазима Хоргош, Батровци и Градина задржавања на улазу у Србију су око 60 минута, а како незванично сазнају из АМСС-а, због дужих колона на излазу из Хрватске на Батровцима задржавања са њихове стране су и дужа од два сата.

На улаз у Србију путничка возила чекају један сат, у међузони још један, укупно два сата.

На излазу из Србије чека се 15 минута а већа гужва очекује се за викенд.

Возачима се препоручују да са коридора бирају алтернативне прелазе преко Босне као што су – Сремска Рача, Павловића мост у Бадовинцима,Трушница где у овом тренутку нема чекања.

Алтернативни гранични прелази за Хрватску су Шид и Бачка Паланка, а саветује се коришћење мање оптерећених прелаза, када је у питању Мађарска, то су Келебија и Бачки Брег, а само за путничка возила отворени су Хоргош 2, Бачки Виногради, Ђала и Бајмок.

Задржавања има на излазу из Србије ка Македонији на граничном прелазу Прешево, при чему су задржавања променљива и износе између 30 и 60 минута.

Из АМСС због очекиваног јачег прилива возила и почетка још једног таласа појачаног саобраћаја возачима препоручују коришћење мање фреквентних граничних прелаза.

У сарадњи МУП-а Србије и АМСС постављене су нове веб камере на најфреквентнијим граничним прелазима са Мађарском, Хрватском, Бугарском и Македонијом, а оне показују потпуне информације са тренутном сликом о интезитету саобраћаја и потребним временом за пролаз нашег граничног прелаза и могу се погледати на интернет платформи АМСС-a.

Када је у питању стање на путевима, из АМСС-a наводе да је појачан интензитет саобраћај, посебно на коридору 10, као и на путевима првог реда који воде ка Црној Гори.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару