Појачан саобраћај ка Црној Гори, Македонији и Бугарској

На граничним прелазима саобраћај је појачан. На прелазима Батровци и Гостун чека се око сат времена. Гужве и на граници са Македонијом и Мађарском, саопштио је АМСС.

Према подацима Управе граничне полиције, на граничном прелазу Батровци на улазу у земљу из правца Хрватске, путничка возила чекају око један сат, колико се чека и на Гостуну и Шпиљанима на излазу, на граници са Црном Гором.

Појачан је саобраћај на улазу у Србију на граничном прелазу Хоргош, где су задржавања од 30 до 60 минута, док се на осталим граничним прелазима чека до 30 минута. 

Често долази до формирања дужих колона возила на улазу и на излазу из Мађарске, тада задржавања могу бити вишесатна и дужа у односу на задржавање које возаче очекује на нашим граничним прелазима. 

И даље је појачан интензитет саобраћаја на путевима који воде ка Црној Гори, Македонији и Бугарској, па се возачи упозоравају а пажљиову вожњу и нешто више толеранције, посебо на деоницима где има измена саобраћаја због текућих радова, због којих долази до мањих застоја и формирања колона.

Возачима се саветује да наиласком на радове прилагоде вожњу према упутствима привремене саобраћајне сигнализације.

Према најновијим информацијама ЈП "Путеви Србије", на наплатној станици Стара Пазова у смеру ка Београду возила се задржавају око 30 минута, а на осталим нема задржавања.

Учесници у саобраћају се путем портала постављених на ауто-путевима редовно обавештавају о евентуалним задржавањима на наплатним станицама.

АМСС наводи да су у заједничкој акцији МУП-а и АМСС постављене нове веб камере на најфреквентнијим граничним прелазима са Мађарском, Хрватском, Бугарском и Македонијом.

Истиче да снимке веб камера у сваком тренутку могу да се погледају на интернет платформи АМСС како би грађани добили информације и слику о тренутном интезитету саобраћаја и потребним временом за пролаз граничног прелаза.

Када је реч о најактуелнијим изменама у саобраћају, АМСС најављује да ће се од данас до 18. јула, у периоду од седам до 16.00, изводити радови на одржавању пута, на деоници Раниловић-Аранђеловац, на државном путу другог А реда број 150. 

Како се наводи, у току извођења радова саобраћај ће се одвијати наизменичним пропуштањем возила.

АМСС истиче да ће се у периоду од осам до 16 часова изводити радови на обележавању ознака на путу, на делу ауто-пута (државног пута првог А реда број 1), у зони наплатне станице "Београд", у оба смера.

Радови се изводе у возној и претицајној саобраћајној траци.

У току радова за саобраћај ће бити затварана једна саобраћајна трака, а радови ће бити обезбеђени одговарајућом саобраћајном сигнализацијом и опремом.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару