Читај ми!

Српски глумац Сергеј Трифуновић у Хрватској осуђен условно на 60 дана затвора

Српски глумац Сергеј Трифуновић осуђен је у сплитском суду на 60 дана затвора условно, односно казна неће бити извршена ако у току једне године не понови исто дело. Пресуда је правоснажна с обзиром на то да се Трифуновић одрекао жалбе.

На данашњем суђењу у сплитском суду српски глумац Сергеј Трифуновић није негирао да је писао спорне објаве због којих је осуђен на 60 дана затвора условно, које су у Хрватској протумачене као увреде поллицијских службеника, већ је рекао да се не сећа, пише Слободна Далмација.

Трифуновић је на суду рекао, преноси овај медиј, да је могуће да је он то објавио, али је додао да ни на једној фотографији не постоји полицијски службеник на сплитској риви одевен у одору с усташким симболима.

"Је ли могуће да се држављанин Србије због тога нађе на потерници у Хрватској? Онда сваки од њих десетак хиљада заслужује потерницу? Суди ми се за вербални деликт, за алузије и метафоре, а претпостављам да ово ипак није Северна Кореја", рекао је Трифуновић на суду.

Сергеј Трифуновић је данас у сплитском суду осуђен на 60 дана затвора условно, ако не понови исто дело током наредних годину дана. Пресуда је правоснажна јер су се и српски глумац и полиција одрекли жалбеног поступка.

Будући да је Сергеј Трифуновић ухапшен у ноћи између понедељка и уторка на граничном прелазу Бајаково при уласку у Хрватску, а јуче је приведен, рачуна му се 59 дана затвора условно.

Пресуђено је и да Трифуновић мора да плати судске трошкове у износу од 150 евра. Српском глумцу је враћен пасош.

Трифуновић је за сплитску Слободну Далмацију рекао да ће ионако постати грађанин Хрватске јер му је супруга Исидора Ријечанка.

Након што је изишао из суднице, Трифуновића је на ходнику дочекао службеник полицијске управе за законитост поступања, показао му значку и рекао му да пође с њим.

На питање Трифуновића због чега жели разговор са њим, службеник је рекао да мора да провери да ли је сада законито у Хрватској.

"Како не бих био законито, кад сте ме ухапсили на Бајакову и довели", одговорио му је Трифуновић.

Суђењу је присуствовала и Трифуновићева супруга Исидора, која је била са њим у тренутку привођења на Бајакову.

Из Загреба је стигао и српски конзул Стефан Ристић који је рекао да га Трифуновић није звао лично за помоћ, али да је дошао да му пружи подршку као грађанину Србије.

Божиновић: Није било никаквог утамничења у случају глумца Сергеја Трифуновића

Министар унутрашњих послова Хрватске Давор Божиновић изјавио је да у случају српског глумца Сергеја Трифуновића који је ухапшен на граничном прелазу Бајаково при уласку у Хрватску у ноћи између понедељка и уторка, није било никаквог "утамничења".

Он је рекао да "утамничење" није пракса Хрватске и да судови те државе суде по закону без обзира о коме се ради.

"Ми немамо законе који се тичу познатих особа или мање познатих особа. Имамо законе о којима у коначници одлуку доноси суд. Код нас у Хрватској политика нити хапси, нити пушта", рекао је Божиновић за хрватски РТЛ.

среда, 18. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи