Читај ми!

Патријарх поручио верницима у Дрвару да чувају православну веру и породице

Поглавар СПЦ патријарх Порфирије је испред Храма Светога Саве у Дрвару дочекао велики број верника у оквиру тродневне посете Епархији бихаћко-петровачкој и рмањској. Патријарх је позвао вернике да чувају православну веру и породице којима је поручио да је српски народ у најтежим тренуцима имао своју цркву у којој је сачувао себе и преживео.

Поглавар Српске православне цркве стигао је у оквиру другог дана посете Епархији бихаћко-петровачкој и рмањској у Дрвар где га је испред Храма Светог Саве дочекао велики број верника.

Патријарх српски Порфирије позвао је вернике да чувају православну веру и породице и поручио да је српски народ у најтежим тренуцима имао своју цркву у којој је сачувао себе и преживео.

"Где год да смо, када нам је било најтеже, када нисмо имали своје домове и државе, имали смо своју цркву у којој смо, не само сачували себе и преживели, него и када је било најтеже стварали", рекао је патријарх у обраћању верницима.

Патријарха су у Дрвару дочекали епископ бихаћко-петровачки Сергије, председник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић, начелник општине Душица Рунић, шеф Конзуларне канцеларије Србије у Дрвару Весна Маринковић.

Током боравка у Дрвару, патријарх је посетио Висућ град и Храм Светих апостола Петра и Павла у селу Награђе.

"Дочек патријарха је народни и национални догађај, од школског доба до пензионера и сви с радошћу дочекујемо његову светост патријарха српског", рекао је председник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић.

Стевандић је истакао да је велики дочек показатељ да је Дрвар остао веран својој вери, отеченству, обичајима и традицији.

"Надам се да ће Патријарх у Србију понети најлепше могуће утиске, како из Дрвара тако и из Мартин Брода и Манастира Рмањ. Ово су крајеви који се 800 година држе непокорени и припадају искључиво српској традицији", рекао је Стевандић.

Тродневна посета посета Епархији бихаћко-петровачкој и рмањској 

Патријарх је јуче допутовао у тродневну посету Епархији бихаћко-петровачкој и рмањској поводом обележавања 580 година од изградње манастира Рмањ у Мартин Броду.

Боравио је у Босанском Петровцу, где је у његову част у Храму Светих апостола Петра и Павла служена доксологија.

Поглавар СПЦ је у беседи поручио да је Епархија бихаћко-петровачка страдална и простор у који је уткан крст.

Патријарх ће сутра освештати Храм Светог Николаја Чудотворца у манастиру Рмањ у Мартин Броду.

петак, 13. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Sažeto od Amazon produkcije
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи