Читај ми!

Серија напада на децу и младе у Мостару – кукасти крстови и усташко "У" у насељу Срба повратника

Више непознатих особа са фантомкама напало је двојицу младића у центру Мостара. То је последњи у низу напада на децу и младе у том граду у БиХ. Прошле недеље нападачи су насрнули и на децу у српском повратничком насељу.

Из Министарства унутрашњих послова Херцеговачко-неретванског кантона речено је да је Полицијску управу Мостар више грађана обавестило да је пола сата после поноћи у Улици маршала Тита, у близини пекаре "Лучки мост" у току масовна туча, преноси Радио-телевизија Републике Српске.

Како се наводи, полиција је утврдила да су се особе чији су иницијали Х. П. (19) и Е. Г. (20), обе из Мостара, налазиле у непосредној близини пекаре поред возила којим је управљао Х. П.

У саопштењу је наведено да су у том тренутку поред њих пролазила два црна џипа, непознатих регистарских ознака, која су убрзо стала и из њих је изашло више непознатих мушкараца у црном и са фантомкама на глави па су дрвеним палицама оштетили возило којим је управљао Х. П. док су нападачи више пута ударили Е. Г. шакама и ногама.

Прексиноћ је у Малом Пољу код Благаја, јужно од Мостара, група за сада непознатих особа физички насрнула на тринаестогодишњака који је на себи имао мајицу са обележјима Фудбалског клуба "Вележ".

У саопштењу се наводи се у Полицијску станицу "Мостар југ" јавио Р. Е. (13) и пријавио да га је у близини ресторана 'Лакс' у Малом Пољу физички напало пет-шест непознатих особа и скинуло му мајицу 'Ред арми' и удаљили се у правцу Спортско-рекреативног центра Буница.

Кукасти крстови и усташко "У" у српском повратничком насељу

Серија напада у Мостару почела је у четвртак на игралишту у српском повратничком насељу Баћевићи када су непознате особе напале децу, а игралиште и село су, како преносе медији, облепљени кукастим крстовима, словом "У" и "ХВО".

Мештани тврде да се кроз село данима који су претходили инициденту чула и рафална пуцњава.

Председник Координације Срба Мостар Душан Голо, који живи у селу Баћевићи, рекао је да су мештани овог насеља, а посебно деца, данима изложени насиљу и малтретирању, а да нико ништа не предузима.

"Људи су јако узнемирени. Овде сви раде шта хоће, прете. Крајње је време да се то заустави. Мислим да то неко ради смишљено, јер не могу да верујем да деци и младићима пада на памет да кукасте крстове лепе по српском селу и поред споменика жртвама фашизма", истакао је Голо.

Баћевићи су српско повратничко село на југу Мостара.

Приликом обиласка приградских насеља Опине и Баћевићи, Севлид Хуртић, министар за људска права и избеглице у Савету министара БиХ, оценио је да је реч о смишљеним догађајима са намером да се изазове напетост.

"Бојим се да не падне мртва глава у Мостару", рекао је том приликом Хуртић.

уторак, 27. август 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару