Читај ми!

Пријава против шефа обезбеђења Гашија, због инцидента са Вјосом Османи на аеродрому у Скопљу

МУП Северне Македоније поднео је кривичну пријаву против С. С., начелника Одељења за лично обезбеђење председника Собрања Африма Гашија, због постојања основа сумње да је извршио кривично дело "Угрожавање безбедности" и "Спречавање службеног лица у извршењу службене радње".

Пријављен С. С. је, како се наводи, осумњичен да је 1. августа у преподневним сатима на Међународном аеродрому Скопље, "возилом са ротационим светлима стигао на паркинг испред ВИП салона, изашао из возила и скинуо пиштољ са појаса, увежбао га и вратио поново у појас".

Пријављени се потом припаднику Граничне полиције на Аеродрому, који је обављао радне задатке испред врата ВИП салона, обратио повишеним тоном, гурнуо га са обе руке и запретио му, спречивши га тако у вршењу службене дужности.

Наводи се да је С. С. на Међународни аеродром у Скопљу послао председник Собрања Африм Гаши ради превазилажења проблема насталог са председницом привремених приштинских институција Вјосом Османи, а у вези са безбедносним процедурама за проверу пртљага и електронских уређаја приликом проласка кроз аеродромску контролу.

"Затим је С. С. са још двојицом полицајаца из Одељења за обезбеђење лица ушао у ВИП салон за шта није имао овлашћење и под претњом присутним припадницима ТАВ-Скопље, полицајцима Граничне полиције захтевао да Вјосу Османи испрате возилом до авиона", наводи се у полицијском саопштењу.

Додаје се да ће ће овлашћене службе МУП у складу са својим належностима и овлашћењима поднети предлог за покретање поступка за утврђивање дисциплинске одговорности против полицијског службеника С. С., уз изрицање принудне мере удаљававња са радног места – суспензије до окончања дисциплинског поступка.

Истовремено против полицијских службеника С. Р. и Н. Б. такође је најављен Предлог за покретање поступка за повреду реда и дисциплине због извршења незаконитог налога, несавесног обављања радних задатака и нарушавања угледа полиције.

Министар унутрашњих послова РСМ Панче Тошковски у објави на друштвеним мрежама истиче да ће се као министар увек чврсто залагати за једнаку примену закона за све.

Тошковски је одлучан да сви морају да поштују закон, а посебно полицајци морају да буду пример поштовања закона и професионалних стандарда, јер је њихова одговорност кључна за одржавање поверења јавности у институције, пренео је скопски портал Данас.

понедељак, 05. август 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару