РАТ У УКРАЈИНИ

Русија: Уништена два лансера ХИМАРС у правцу Курска; Зеленски: Овај рат има само једног кривца-Москву

Рат у Украјини – 976. дан. Украјинске снаге изгубиле су током дана у правцу Курска више од 350 људи, два лансера ХИМАРС с транспортним возилима, саопштило је руско Министарство одбране. Украјински председни, Володимир Зеленски нагласио је да рат који траје већ три године "има само једног кривца – Москву", због чега је потребан такав притисак на агресора који га може натерати да заустави терор.

Русија: Уништена два лансера ХИМАРС у правцу Курска; Зеленски: Овај рат има само једног кривца-Москву Русија: Уништена два лансера ХИМАРС у правцу Курска; Зеленски: Овај рат има само једног кривца-Москву

Руски дрон ударио је у вишеспратну стамбену зграду у украјинској престоници Кијеву, изазвавши пожар на последњим спратовима зграде.

Сергеј Попко, начелник војне управе главног града, рекао је да се становници евакуишу из зграде у округу западно од центра града.

Са друге стране, украјинске стране извеле су серију напада дроновима на Курску, Орловску и Белгородску област.

Руске власти наводе да је том приликом оборено 14 беспилотних летелица.

Володимир Зеленски, позивајући се на извештај врховног команданта Оружаних снага Олександра Сирског, тврди да ће руска војска 27. и 28. октобра послати у борбе прве севернокорејске јединице.

Министарство спољних послова Северне Кореје саопштило је да неће потврдити медијске извештаје о слању припадника војске те земље као помоћ Русији у рату у Украјини, али да би такви кораци, да су предузети, били у складу са међународним правом.

понедељак, 28. октобар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи