Читај ми!

РАТ У УКРАЈИНИ

Украјински ПВО оборио током ноћи 80 дронова; РИА: Русија ће тестирати спремност нуклеарне ракетне јединице

Рат у Украјини – 967. дан. Украјинска противваздушна одбрана оборила је 80 од 135 руских дронова лансираних преко ноћи, саопштила је украјинска војска. Наводе да је део дронова пао услед коришћења метода електронског ратовања. У Сумској области се током ноћи чула 21 експлозија, наводи регионални украјински званичник. Русија ће тестирати спремност нуклеарне ракетне јединице, пишу РИА Новости позивајући се на руско министарство одбране.

Украјински ПВО оборио током ноћи 80 дронова; РИА: Русија ће тестирати спремност нуклеарне ракетне јединице Украјински ПВО оборио током ноћи 80 дронова; РИА: Русија ће тестирати спремност нуклеарне ракетне јединице

Руске снаге напале су јуче дроновима енергетску инфраструктуру Николајевске области, због чега је то подручје остало без струје, саопштиле су тамошње власти.

Са друге стране, Министарство одбране Русије наводи да је уништено 13 украјинских дронова изнад три руска региона.

У каснијој објави, додају и да су руске трупе заузеле село Максимилијановку у Доњецкој области.

У Бриселу, председник Украјине Володимир Зеленски представио је лидерима ЕУ свој "План победе" и поручио да, уколико се он буде следио, рат може да буде окончан следеће године.

Зеленски тврди и да Северна Кореја припрема 10.000 војника да се придруже на страни Русије, што, како је упозорио, представља први корак ка светском рату.

Кремљ сматра да би план Зеленског могао да доведе до даље ескалације уз ризик од директног сукоба између Русије и НАТО-а.

САД су обезбедиле нови пакет хитне додатне војне помоћи за Украјину у износу од 425 милиона долара, саопштио је Стејт департмент. Нови пакет војне технике и муниције упутила је и Немачка.

петак, 18. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи