Читај ми!

РАТ У УКРАЈИНИ

Зеленски Трампу: Или ћемо ући у НАТО, или ћемо имати нуклеарно оружје; Орбан: Најежим се од "плана победе"

Рат у Украјини – 967. дан. Председник Украјине Володимир Зеленски представио је лидерима ЕУ у Бриселу свој "план победе" и поручио да, уколико се буде следио, рат у Украјини може да буде окончан следеће године. Мађарски премијер Виктор Орбан истакао је да се од "плана победе" Зеленског "најежи".

Зеленски Трампу: Или ћемо ући у НАТО, или ћемо имати нуклеарно оружје; Орбан: Најежим се од "плана победе" Зеленски Трампу: Или ћемо ући у НАТО, или ћемо имати нуклеарно оружје; Орбан: Најежим се од "плана победе"

Украјински званичници навели су да су руске снаге извеле серију напада беспилотним летелицама и ракетама на Кијев и друге украјинске градове.

Ваздухопловне снаге Украјине саопштиле су да су руске снаге лансирале 136 дронова и три пројектила, истичући да је уништена 51 беспилотна летелица у 14 региона.

Са друге стране, Министарство одбране Русије тврди да су московске трупе заузеле још два насеља у Доњецкој у Луганској области.

У обраћању посланицима Врховне раде, Володимир Зеленски рекао је да би рат могао да се оконча најкасније следеће године, ако се сада спроведе његов “план победе" који је представио у пет тачака.

Навео је да се прве четири тачке односе на ратно време, а последња на време након завршетка рата да би се "спречила друга инвазија".

Реагујући на излагање украјинског председника, Кремљ је саопштио да Кијев треба да се "отрезни и схвати бескорисност политике коју води.”

Генерални секретар НАТО-а Марк Руте рекао је да је “план победе“ добар сигнал, али да "није у стању да га подржи у целини".

Како је додао, има много ствари које треба разјаснити.

Руски војни официр, који се недавно вратио из борбе у Украјини, убијен је из заседе у Московској области, када је у околини Москве изрешетан аутомобил којим је управљао.

Руски медији објавили су да је реч о Никити Кленкову, који је незаванично индентификован као високи официр у војној обавештајној служби (ГРУ).

четвртак, 17. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи