Читај ми!

РАТ У УКРАЈИНИ

ИСВ: Војници Северне Кореје на обуци у Русији, могу бити на фронту; више од 300 свештеника и богослова у војсци Украјине

Рат у Украјини – 962. дан. У руском ноћном нападу на Запорожје три особе су повређене, а у гранатирању Херсона је избио пожар великих размера на складиштима отпада. У Оружаним снагама Украјине тренутно служи више од 300 свештеника и богослова из 13 верских организација.

ИСВ: Војници Северне Кореје на обуци у Русији, могу бити на фронту; више од 300 свештеника и богослова у војсци Украјине ИСВ: Војници Северне Кореје на обуци у Русији, могу бити на фронту; више од 300 свештеника и богослова у војсци Украјине

Украјински председник Володимир Зеленски рекао је на конференцији за новинаре са немачким канцеларом Олафом Шолцом у Берлину да би желео да се рат са Руском Федерацијом оконча најкасније следеће године.

Зеленски се нада да се количина помоћи украјинској војсци неће смањити и да ће Берлин наставити да подржава формулу мира, док се Русија опире поштеној дипломатији и праведном окончању рата.

И шеф руске дипломатије Сергеј Лавров саопштио је да Москва има јасан став о решавању украјинског конфликта, који је формулисао председник Владимир Путин.

Истовремено канцелар Немачке Олаф Шолц поручио је да Немачка стоји уз Украјину у рату против Русије и најавио 600 милиона евра војне помоћи за ту земљу. Додао је да ће Немачка до краја године заједно са партнерима испоручити 1,4 милијарде евра у пакету војне помоћи, пренео је Ројтерс.

Поред дипломатских активности, на терену се настављају жестоке борбе.

Оружане снаге Руске Федерације заузеле су село Островскоје у Доњецкој Народној Републици (ДНР), саопштило је Министарство одбране Русије.

Руске трупе су се учврстиле у две улице Торецка - до Централне улице, објавила је портпаролка Луганског техничког универзитета Анастасија Бобовникова.

Русија је пребацила око 50.000 војника у Курску област, ослабивши своју позицију на фронту у Украјини, изјавио је главнокомандујући Оружаних снага  Александар Сирски.

субота, 12. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи