Читај ми!

Кијев тврди: Уништен највећи нафтни терминале на Криму; Руси напали "бодежима" Кијев и Староконстантинов

Генералштаб Оружаних снага Украјине саопштио је да је синоћ извршен успешан напад на непријатељски марински нафтни терминал у привремено окупираној Феодосији. Међутим, власти Крима наводе да је узрок пожара на том терминалу "људски фактор". Широм Украјине проглашена је ваздушна узбуна због полетања "миг-31К". Русија је лансирала "кинжале" на Кијев и Староконстантинов.

Кијев тврди: Уништен највећи нафтни терминале на Криму; Руси напали "бодежима" Кијев и Староконстантинов Кијев тврди: Уништен највећи нафтни терминале на Криму; Руси напали "бодежима" Кијев и Староконстантинов

Жестоке борбе настављене су у Доњецкој и Запорошкој области, док украјинске и руске снаге дроновима покушавају да нападну градове с једне и друге стране линије фронта. Холандија је испоручила први контингент својих борбених авиона Ф-16 Украјини, саопштио је холандски министар одбране Рубен Брекелманс.

Председник Украјине Володимир Зеленски рекао је да очекује да ова недеља буде историјска за одбрану Украјине и да ће "смислене одлуке" бити донете у оквиру састанка Контакт групе за одбрану Украјине у америчкој ваздухопловној бази Рамштајн у Немачкој, 12. октобра.

"Сада наши тимови – Украјине и Сједињених Америчких Држава, као и тимови других партнера раде на припреми Рамштајна, значајних одлука и, уопште, састанака и преговора следеће недеље, а ова недеља може бити позитивна за нашу одбрану, за нашу визију како треба да се заврши рат. Учинићемо све за ово, урадићемо то сто посто ефикасно", рекао је Зеленски у видео-поруци.

Западни партнери започели су нову фазу притиска на Кијев да постане попустљивији у погледу услова за окончање рата, пишу шпански медији.

Многи посматрачи резултате путовања Володимира Зеленског у Сједињене Државе крајем септембра назвали су катастрофалним.

понедељак, 07. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи