Читај ми!

РАТ У УКРАЈИНИ

Зеленски: Без одговaрајућег оружја не можемо да победимо; Гроси: Крхка ситуација у Запорожју

Рат у Украјини – 953. дан. Украјински председник Володимир Зеленски изјавио је да његова земља без одговарајућег наоружања не може да победи у рату против Русије. Директор Међународне агенције за атомску енергију (ИАЕА) Рафаел Гроси рекао је да је ситуација у нуклеарки Запорожје "веома крхка" и да постоји ризик од катастрофе.

Зеленски: Без одговaрајућег оружја не можемо да победимо; Гроси: Крхка ситуација у Запорожју Зеленски: Без одговaрајућег оружја не можемо да победимо; Гроси: Крхка ситуација у Запорожју

Настављени су међусобни напади беспилотним летелицама. Руско Министарство одбране саопштило је да су руске снаге преузеле контролу над градом Угледар у Доњецкој области на истоку Украјине. 

Си-Ен-Ен је, такође, оценио да заузимање Угледара открива рањивост Кијева, јер је реч о граду који је сматран кључним бастионом на раскрсници украјинског источног и јужног фронта.

Председник Украјине, у међувремену, састао се са новим генералним секретаром НАТО-а Марком Рутеом у Кијеву, којем је рекао да без одговарајућег оружја не могу да победе Руску Федерацију.

Зеленски је, ипак, истакао да НАТО разуме потребе Украјине.

Директор Међународне агенције за атомску енергију Рафаел Гроси, истовремено, упозорио је да је ситуација у нуклеарној електрани Запорожје "веома крхка", постоје периоди стабилности, али да постоји ризик од катастрофе.

За то време, заменик руског министра спољних послова Сергеј Рјабков позвао је да се не потцењује могућност директног сукоба између нуклеарних сила, истакавши да би цена те грешке могла да буде разорна.

петак, 04. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи